изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:14 EEST
ГУБЕРНАТОРЪТ ВЪРНА РЕШЕНИЕ НА ОбС    
НовиниСлед извършена проверка за законосъобразността на приетите от ОбС - Добрич, решения от заседанието, състояло се на 29 март, областният управител връща за ново разглеждане едно от тях, съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

Става дума за решението по докладна, внесена от кмета Детелина Николова, за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината , конкретно за т. ІІІ. Спорната точка касае решението на съветниците да бъдат освободени от заплащане на такса битови отпадъци всички концесионери, ползващи обекти от АЕМО "Стария Добрич" еднократно за 2011 г. Според областна администрация въпросната точка касае изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, но не е посочено къде точно е мястото на новоприетия текст в наредбата и липсва съответен член, към който да се отнесе направеното волеизявление на колективния орган, мотирива се областна администрация. Не на последно място като мотив за връщане на решението е се подчертава и  това, че преди проектът на нормативния акт да бъде внесен за приемане от компетентния орган, неговият съставител следва да го оповести публично, като го публикува на интернет страницата на съответната институция, заедно с мотивите и доклада към него, като на заинтересованите лица се предостави най-малко 14-дневен срок за предложения и становища по проекта. Този срок не е спазен по отношение на въпросната точка ІІІ от решението, тъй като тя не е била включена в първоначалния проект за изменение и допълнение на подзаконовия нормативен акт, а е включена за разглеждане и решаване на текущото заседание на ОбС. Освен липсата на проект на нормативен акт, не са налице и регламентираните реквизити, които следва да съдържат мотивите, съответно доклада към проекта. Във връзка с всичко това областният управител издаде заповед и връща на ОбС - Добрич, за преразглеждане Решение № 44-1/29.03.2011 г., в частта му по отношение на т.ІІІ, заради неговата незаконосъобразност.
 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОРЪТ ВЪРНА РЕШЕНИЕ НА ОбС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди