изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:22 EET
ДПС даде втори шанс на свой депутат, участвал в сбирка на Касим Дал    
Политика Лидерът на ДПС Ахмед Доган е дал една седмица на депутата от партията Корман Исмаилов да изясни позицията си дали подкрепя ДПС или Касим Дал. Това съобщи на пресконференция заместник-председателят на ДПС Лютви Местан, предаде БТА. Вчера на съвместно заседание на парламентарната група и Централното оперативно бюро на партията поведението на Исмаилов е било една от обсъдените теми.


"Той не аргументира участието си във форума на Касим Дал в Търговище, не можа да даде отговори на много сериозни въпроси, като например защо не е изразил своите резерви и това, че има друго виждане за развитието на партията на нито едно заседание на ДПС", посочи Местан.

В неделя бившият зам.-председател на ДПС Касим Дал, който напусна ръководството със скандал и беше изключен от партията, се срещна със симпатизанти в Търговище и не отхвърли възможността да бъде създадена нова партия, която да се противопостави на сегашното ръководство на ДПС.

"Една партия може да бъде толерантна към свои кадри, особено когато те са продукт и партийна инвестиция, но не може да толерира противоуставно и противопартийно поведение", коментира Местан.
По думите му на заседанието Исмаилов е казал, че вижда мястото си в ДПС, но има разминаване между думите и поведението му.
"Има разлика между това да изразяваш друго мнение вътре в партията и това да подкрепяш друг политически субект. На форума в Търговище паднаха маските и стана ясно, че се говори за друг политически субект", каза още Местан.
В ДПС останали с впечатление, че колегата им не е съвсем наясно със себе си

"В края на заседанието Ахмед Доган прояви характерното си великодушие и даде възможност в рамките на една седмица Исмаилов да преосмисли позицията си, да намери подходящото огледало, в което да се види. Този акт на аристократизъм и великодушие не бива да се разчита като проява на слабост - имунната система на ДПС е силна и е задействана", добави Лютви Местан.

Другият заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров коментира, че "топката е в полето" на Исмаилов, който трябва да вземе решението си в спокойна обстановка и няма да бъде подлаган на натиск.

Подкрепям ДПС, но не подкрепям определени политики и  действия, коментира по-късно Корман Исмаилов. Не бих участвал в никакъв друг политически проект, но мисля, че е нормално за развитието и просперитета на ДПС съществуващите проблеми да бъдат дебатирани вътре в организацията, така че да се търсят общи решения и да излизаме по-силни, посочи той.

Председателят на ДПС ми даде срок да изложа отговорите си на доста въпроси, които ми бяха зададени днес и ако тезите и аргументите ми не бъдат приети, ще си поема отговорността, обясни Исмаилов. Той отрече твърденията, че не е изразявал позицията си вътре в самата партия. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ДПС даде втори шанс на свой депутат, участвал в сбирка на Касим Дал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди