изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:10 EET
Продадоха ”Кремиковци” на 26-годишен проектант    
Новини

Активи на фалиралия металургичен комбинат “Кремиковци“ намериха най-сетне купувач. Това стана на четвъртия пореден опит за продажбата на активи на комбината. "Елтрейд къмпани" ЕООД София е купувач на обособена част от "Кремиковци" при цена 316 милиона лева, обяви синдикът на "Кремиковци" Цветан Банков, цитиран от БТА.



Компанията беше единствената, която депозира документи за участие в явния търг за продажба на предзаводската и производствената площадка на металургичния комбинат.
Фирмата е представила документ за внесен изискуем задатък от 31.6 млн. лева, и е допусната за участие, уточни Банков.
 
"Елтрейд къмпани" ЕООД е учредено на 15 март тази година с управител и едноличен собственик Лъчезар Варнаджиев, роден през 1985 г., с предмет на дейност търговия с черни и цветни метали. Капиталът на дружеството е 20 хил. лв.
На името на Варнаджиев не се водят други фирми.
Проектант конструктор Лъчезар Варнаджиев обаче има в екипа на "Лупо инженеринг", което личи от сайта на фирмата.

Интересното е, че регистрацията на "Елтрейд къмпани" ЕООД се води на адреса на известната фирма за търговия с метални отпадъци и рециклиране "Надин - Н" АД - ул. "Перник" 120.

Сумата от 316 млн. лв. е с 20% по-ниска от старта на предишното наддаване на 7 февруари и с 45% по-ниска от първия търг миналия септември.
На предишния търг се яви кандидат, който не бе внесъл депозит, а на първите два търга, които се проведоха в края на миналата година, не се явиха участници.

На излизане от залата за търга Варнаджиев отказа всякакъв коментар как планира да развива "Кремиковци" и откъде ще осигури пари за сделката, пише "Дневник".
Сумата от 316 млн. лв. трябва да се преведе до 18 април по специалната сметка, съобщи синдикът на комбината Цветан Банков.
Представители на синдикатите обясниха, че от нея ще се изплатят обезщетенията на съкратените работници, дълга към облигационерите и тези към държавата.

Плащанията към работниците на „Кремиковци” в размер на около 56 милиона лева са гарантирани след спечелването на търга за предприятието, обясни по-късно за "Фокус" Васил Яначков, лидер на Федерална синдикална организация „Металици” към КНСБ.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Продадоха ”Кремиковци” на 26-годишен проектант | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди