изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:01 EET
ВЕЛИНА ХРИСТОВА РЕДИ САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА В СТАРА ЗАГОРА    
КултураСамостоятелна изложба "25-ият час" на добричката художничка Велина Христова ще се открие утре във фоайето на радио "Стара Загора". Авторката споделя, че експозицията е посветена на онези моменти, в които оставаме сами и отдаваме на своя дух.


Мястото е избрано специално - картините са рисувани в ранните часове от деня, под звуците на нощната програма на БНР. Събитието е част от честванията по случай юбилея - 75 години радио "Стара Загора".
Изложбата има благотворителен характер, като средствата от продажбите на произведенията ще отидат във фонд за учредената наскоро годишна награда за млади автори на името на бащата на художничката - големия добрички художник Христо Господинов - Печката. Конкурсът е създаден по инициатива на Ротари клуб- Добрич.
Велина Христова е родена през 1970 г. в Пловдив. Завършва НХА през 1997 г. специалност "Плакат" в класа на проф. Газдов. Членува в дружеството на Пловдивските художници. Член е на "Иннер уил Ротари клуб", както и на Управителния съвет на фестивала за модерно изкуство "Процес-пространство". До края на годината изложбата ще гостува още в Пловдив, София и Варна.
 


Сходни връзки

ВЕЛИНА ХРИСТОВА РЕДИ САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА В СТАРА ЗАГОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди