изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:39 EEST
НАРОДЪТ ТЕГЛИ С ВЪЖЕ КАМИОН КЪМ ЕВТИНО И КАЧЕСТВЕНО ГОРИВО    
Общество Протестиращите пишат на икономическия министър Трайчо Трайков. Канят го в Добрич, за да му покажат качеството на горивата и за да им обясни как се формулира цената им. Ще има митинг пред Областна управа в навечерието на Великден. Камион, облепен с лепенки против високите цени и лошото качество на горивата, ще бъде демонстративно дърпан с въжета от пешеходци по улиците в Добрич, съобщи за НДТ организаторът на третия протест Мариян Йорданов. Шествието ще се проведе днес, а сборното място на протестиращите е отново "Вторични суровини".


Те ще започнат да се събират в 12 часа и ще потеглят в 13.30. Негодуващите ще обикалят от бензиностанция на бензиностанция, ще ги превръщат в касички, плащайки с жълти стотинки за зареденото гориво на камиона. Останалите автомобили няма да зареждат и броят монети. Демонстративно след това машината няма да може да потегли - заради некачественото и скъпо гориво и ще бъде дърпана с въжета.
"С това искаме да покажем, че на народа му писна да носи на гърба си петролните компании. Искаме качествено гориво, което да струва до 2 лева. Камионът ще е облепен с протестни флаери и зад него ще бъдат вързани празни туби със залепени на тях логота на всички големи вериги бензиностанции в България. На протеста ще има касичка, в която ще се събират пари за флаери и други помощни материали за протеста. Някои от организаторите дадоха пари от себе си, за да направят постери и да ги разлепят из града, останалите събрани средства ще се използват за разпечатване на флаери и постери за следващия протест" - заяви Мариян Йорданов.
Той каза още, че протестиращите в Добрич ще напишат писмо до икономическия министър Трайчо Трайков. Те го канят, за да му покажат качеството на горивата и за да им обясни как се формулира цената им.
"Следващата седмица ще протестираме пред Областната управа в Добрич, в делничен ден. Решихме там, защото те представляват управляващите. Организирахме два протеста, в които се включиха хиляди добричлии, а нито веднъж областният управител или някой от неговия екип не взе отношение по проблема, нито пък поиска среща с нас. Все едно нищо не се е случило в Добрич" - добави още Йорданов. 
Припомняме Ви, че стотици шофьори подкрепиха организаторите на протеста в Добрич при първите две шествия. Очаква се това да стане и този уикенд. Сега обаче водачите ще бойкотират бензиностанциите и демонстративно ще изразят своето недоволство срещу скъпото и некачествено гориво. Те вече са подкрепени от над 500 души в страницата си във Фейсбук. НДТ

Обновено на 16.04.2011 в 7.03 ч.

250 транспортни фирми излизат на протест в Пловдив

СЕМЕЙСТВА - НА БУНТ СРЕЩУ НОИ И СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО

Алексей Петров готви протест срещу високите лихви

В ДОБРИЧ СТОТИЦИ ШОФЬОРИ ОТНОВО КАЗАХА МОЩНО “НЕ!” НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА




 


Сходни връзки

НАРОДЪТ ТЕГЛИ С ВЪЖЕ КАМИОН КЪМ ЕВТИНО И КАЧЕСТВЕНО ГОРИВО | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАРОДЪТ ТЕГЛИ С ВЪЖЕ КАМИОН КЪМ ЕВТИНО И КАЧЕСТВЕНО ГОРИВО
Автор: Anonymous да 2011-04-14 @ 08:34 EEST
мариянчо , първо прочети само една десета от книгите , които Трайков е прочел и след това го  кани на среща. Но ще ти са необходими около седем години. За какво ще си говриш с него ? За цена на петрола ? За жени ? За какво  ? Най лесно е да викаш уууууу и свалете цените. 
НАРОДЪТ ТЕГЛИ С ВЪЖЕ КАМИОН КЪМ ЕВТИНО И КАЧЕСТВЕНО ГОРИВО
Автор: Anonymous да 2011-04-14 @ 09:07 EEST
ГОТВЯТ НИ ЖЕСТОКА БРАДВА: ЕС вдига двойно дизела с налог     2011-04-12 @ 11:57 EEST ЕС планира да вдигне цената на дизела почти двойно, като въведе данък върху вредните емисии от него. Така в страни като Германия цената на литър дизел от 45 цента ще скочи на 75 през 2020 г, съобщава в. "24 часа". Идеята на европейските бюрократи бе посрещната на нож в Германия, чиято индустрия се крепи основно на производството и продажбата на автомобили.

НАРОДЪТ ТЕГЛИ С ВЪЖЕ КАМИОН КЪМ ЕВТИНО И КАЧЕСТВЕНО ГОРИВО
Автор: Anonymous да 2011-04-14 @ 10:42 EEST
Няма да ги чакаме много и ние ще им готвим изненада! 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди