изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:31 EEST
БАЛЧИК СЕ ПРЕДСТАВЯ В „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ”    
НовиниОт днес до 15 април община Балчик ще се представи в осмото издание на международното туристическо изложение "Културен туризъм".

То ще се проведе във Велико Търново. Морската община ще участва със собствен щанд, на който ще бъдат експонирани нови фотоси от храма на Кибела и други забележителности в региона. По време на изложението Балчик ще се включи и във фестивала на туристическия филм „На източния бряг на Европа” с два филма – „Едно балчишко лято” и „Мистерията на седемте цивилизации”. Те са продуцирани от Община Балчик и ще се състезават в категория „Научно-популярен и документален филм, представящ туристически потенциал”.
Международно туристическо изложение “Културен туризъм” е единственият специализиран форум за културен туризъм в България. В рамките му общини, неправителствени организации, културни институти и фирми от туристическия и свързания с него сектори, представят своя потенциал за развитие на туризма в България.
Над 80 изложители ще се включат в тазгодишното изложение. Ще бъдат представени чуждестранни туристически представителства, фирми и организации от Испания, Полша, Аржентина, Индонезия, Гърция , ЮАР, Македония, Румъния, Хърватска, Франция и др.
В дните на изложението и тази година ще се състои годишната среща на кметовете на общини от Република България по проблемите на туризма, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. В нея ще вземат участие министър Трайчо Трайков и ресорния заместник-министър Иво Маринов. Възможностите, които предоставят оперативните програми за финансиране със средства на ЕС на дейности, свързани с повишаване привлекателността на населените места и регионите, ще дискутира с участниците в изложението „Културен туризъм” министъра по усвояване на средствата от ЕС Томислав Дончев.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК СЕ ПРЕДСТАВЯ В „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди