изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:00 EEST
БАГЕРИСТ ОКТРИ МИНА В ДЕТСКИ ЛАГЕР В КРАНЕВО    
НовиниСтара морска мина бе открита при изкопни работи в района на Международния детски лагер в Кранево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.


Съобщение за опасната находка е подадено на телефон 112. На мината се натъкнал около обяд във вторник един от багеристите. Веднага е подаден сигнал в полицейското в Албена, районът е отцепен. На място пристигнали служители на Гражданска защита-Варна, и водолазен екип на Военноморските сили. Операцията по обезвреждането на взривното устройство продължила от 13 до 21.30 часа. Тя била ръководена лично от командващия ВМС контраадмирал Пламен Манушев. Мината била заровена на дълбочина от около 3 метра. След като специалистите я извадили, качили я на шлеп и я взривили в морето. При обезвреждането й няма щети и пострадали.
Мината била много голяма - дълга около 70 сантиметра, с диаметър 90 см в горния си край и 50 см - в долния. Според запознати, най-вероятно е от Руско-турската война, произведена била в края на 19 век.
Кметът на Кранево Румен Николов изказва благодарност на контраадмирал Пламен Манушев за изключителното съдействие и професионализъм при обезвреждане на мината. НДТ
 


Сходни връзки

БАГЕРИСТ ОКТРИ МИНА В ДЕТСКИ ЛАГЕР В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди