изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:11 EET
Идва студ и сняг, шофирайте внимателно    
Времето

До края на деня и утре времето над страната ще бъде студено за сезона, облачно и с превалявания от дъжд, а по високите полета и в планините - от сняг. Заради очакване на интензивни валежи, които ще преминат в сняг, пътната агенция апелира шофьорите да бъдат внимателни и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, когато преминават през преходите днес привечер и утре, съобщи БТА.



До полунощ превалявания ще започнат над цялата страна. Вятърът ще бъде от северозапад и с него ще прониква студен въздух.
На места северно от планините, а утре над източните райони валежите ще са значителни.
Температурите през нощта и утре сутрин ще бъдат от 1 до 6 градуса, по високите полета и полупланинските райони до около нула, минус 1.

Валежите в района на София, Перник, Предбалкана и високите части на Североизточна България ще бъдат от мокър сняг и там не е изключено да се образува нетрайна снежна покривка.

Утре през деня температурите ще бъдат от 6-7 до около 12-13 градуса, за София около 8. Преваляванията ще спират от запад на изток, но в източните райони ще продължат до края на деня.

В петък ще има временни разкъсвания на облачността, но над по-голямата част от страната ще остане значителна. Възможни са слаби краткотрайни превалявания. Минималните температури ще останат от 1-2 до 6-7 градуса, а дневните ще бъдат от 11 до 16.

В събота и неделя облачността ще остане променлива, през първия ден на места намаляваща до незначителна, а в неделя отново ще се увеличава и отначало над Югозападна България ще завали дъжд.
Температурите ще се повишат и в събота ще бъдат от 12 до 18 градуса.

В планините през следващите дни ще бъде облачно, студено и ветровито, с дневни температури на 1200 метра надморска височина утре около 1 градус и валежи от сняг, а от петък до края на седмицата - от 5 до 7 градуса.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Идва студ и сняг, шофирайте внимателно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди