изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:28 EET
Камера заснела подготовката за убийството на Емил Кюлев    
Новини

Случайна камера е записала един от килърите, които подготвили разстрела на банкера Емил Кюлев и оглеждали терена ден преди покушението. В продължение на няколко години никой не знаел кой е човекът, планирал къде да застане стрелецът. Преди няколко месеца обаче той бил категорично разпознат като един от стрелците в бандата на Килърите - Георги Петков-Дачи, пише "24 часа", като се позова на запознати с разследването.



Емил Кюлев беше убит на 26 октомври 2005 г. на столичния бул. "България", когато неговото БМВ Х5 приближава кръстовището с бул. "Димитър Несторов" и намалява скоростта. Тогава килърът стрела 12 пъти в жертвата си и после се оттегля в неизвестна посока.
7 куршума слагат край на живота на бизнесмена, когото полското списание "Впрост" определя като втори по богатство в страната.

48-годишният Кюлев - бивш служител на МВР, тогава е собственик на ДЗИ банк, на ваканционен клуб "Ривиера" на Златни пясъци, на "Интерхотел-Сандански" и още десетки фирми в най-различни браншове.
 
На 24 септември м.г. вътрешният министър Цветан Цветанов за пръв път публично обвърза "Килърите" с убийството на Кюлев.
Ето как:
"Ако имахме задълбочен анализ за убийствата на Лупов (великотърновския адвокат Петър Лупов) и Рачев (шуменския бизнесмен Румен Рачев) и всичко, което се е случило през 1996-97 година с фалирането на банките, защото всичко, което е свързано с тези две убийства е водено за разпределяне на пари, които Кюлев е имал като задължение към собственици на бивши банки. Рачев е бил натоварен със задачи да събира някои от вземанията. Мотивът излиза, защото и Лупов, и Рачев са хора, на които им се дължат пари и естествено е по-добре да бъдат ликвидирани, защото пречат".

Бандата на "Килърите" е обвинена в подготовката и извършването на поне пет убиства: на Юри Галев, Петър Лупов, Румен Рачев, на дясната ръка на Христо Ковачки - Борислав Георгиев, и на собственика на "Софийска баница" Александър Занев.

Тогава Цветанов изтъкна, че в последните години не е работено добре по тези случаи.

http://dnes.dir.bg

ВСИЧКО ЗА ЕМИЛ КЮЛЕВ

 


Сходни връзки

Камера заснела подготовката за убийството на Емил Кюлев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди