изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:29 EEST
АРТСРЕДА ЗА КИНОФЕСТА В БАЛЧИК    
НовиниРециклирани отпадъци се превръщат в скулптури и мебели, рисунки на алеи изненадват пешеходци, стари училищни чинове се преобразяват в произведения на съвременното изкуство....


Организаторите на фестивала „В Двореца” отново разчупват границите и отправят поредното предизвикателство към любителите на киното, фестивалния живот и изкуството.
Този път млади артисти от България, Европа и Азия ще разчупят традиционното разбиране за изкуство и дизайн и ще превърнат Балчик в своеобразна сцена за “гастролиращи” арт концепции – светлинни и обемни инсталации, редизайн на пространства, street art.
Целта на този културен проект е да се създаде артистично пространство за провеждането на фестивала за късометражно кино и да се демонстрират възможностите на изкуство да взаимодейства с градска среда.
Проектът включва дейностите: Временна промяна на градска среда – млади дизайнери и архитекти използват стари материали и предмети, излезли от употреба (лодки, училищни чинове, елементи от бракувани метални и дървени предмети и съоръжения, археологични находки) като суровина за изграждане на функционални и съвременни обемни инсталации.
Усвояване на нетрадиционни пространства като среда за изкуство – рисунки на открито са експонирани в паркове, алеи, пешеходни зони и тротоари. Този акт показва добрите практики и възможности, които street art предоставя за облагородяване на пространства и развитие на креативността и ангажираността у младите. Това ще провокира творческата отговорност на българските артисти, пораждайки обществена дискусия относно ролята и мястото на новото изкуство. Редизайн на училищни чинове – младежи от художествени училища и студенти от академиите по изкуства ще изрисуват и тунинговат с фестивални тематики стари чинове. След фестивала “В Двореца” организаторите ще върнат артистично реновираните чинове на балчишките училища, запознавайки учениците с възможностите, тенденциите и приложната функционалност на съвременното изкуство, сътворено от техни връстници.
 


Сходни връзки

АРТСРЕДА ЗА КИНОФЕСТА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди