изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:40 EEST
ПРОЕКТЪТ ЗА ВОДЕН ЦИКЪЛ НА ДОБРИЧ Е ЕДИН ОТ ВКЛЮЧЕНИТЕ ПО JASPERS    
НовиниНа последното си заседание правителството се запозна с отчета за изпълнението на плана за действие на JASPERS в България през 2010 г.


JASPERS е инструмент за техническа помощ за подготовката на големи инфраструктурни проекти, за които се предвижда финансиране от структурните и от Кохезионния фондове на Европейския съюз. Техническата подкрепа от страна на инициативата е безвъзмездна и се изразява в предоставяне на консултации, съгласуване, изграждане и доусъвършенстване структурата на проекта, преодоляване на трудности, отстраняване на пропуски и идентифициране на нерешени проблеми. Тя включва преглед на всички необходими проучвания и техническа документация съгласно изискванията на българското и европейското законодателство.
Планът за действие през 2010 г. включва общо 50 проекта, от които 22 са в сектор „Околна среда”, 15 – в сектор „Транспорт”, осем – в „Общинска инфраструктура”, един – в „Енергийна ефективност”, и четири – хоризонтални мерки.
Сред проектите, по които са работили българските и европейските експерти, са интегрираните водни проекти на Перник, Кърджали, Банско, Пловдив, Добрич, Видин, Ямбол, Велико Търново, Асеновград
 


Сходни връзки

ПРОЕКТЪТ ЗА ВОДЕН ЦИКЪЛ НА ДОБРИЧ Е ЕДИН ОТ ВКЛЮЧЕНИТЕ ПО JASPERS | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди