изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:20 EEST
ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ ПОДКРЕПИ ГУБЕРНАТОРА    
НовиниНа провелото се вчера първо за годината заседание на Областния съвет за развитие членовете му декларираха своята подкрепа за предложението на областния управител Желязко Желязков за включване на скоростен сдвоен път ІІ-29 „Варна- Добрич” и бъдещото му продължаване с път ІІ-71 „Добрич-Силистра” към стратегическия документ „Приоритети за изграждане на пътната инфраструктура на Р. България до 2020 година за пътищата с национално и общоевропейско значение”.

Съветът подкрепи също така инициативата и за изготвяне на прединвестиционни проектни проучвания за горепосочените участъци от пътища. Мотивите за това предложение са свързани с увеличения  трафик по трасето Варна-Добрич, подсигуряване на по-бърз достъп до Кълъраш, където предстои изграждане на мост през Дунав. В предложението на Ж. Желязков до председателя на Управителния съвет на агенция Пътна инфраструктура Сергей Михалев се казва още, че област Добрич е връзка между два от водещите центрове на трасграничното сътрудничество между България и Румъния – Варна и Констанца, и подобряването на пътната инфраструктура е от съществено значение. Идеята е двата проекта да бъдат включени в стратегическия документ. В рамките на заседанието бе приет отчетът на губернатора за дейността на съвета през м.г. и одобрен планът за дейност през настоящата година. Съгласувани и приети бяха и предложения за основен и разширен екип на Звеното за мониторинг и оценка към Областна стратегия за развитие на социалните услуги 2011– 2015 г. на Област Добрич. Първото заседание на звеното за мониторинг ще се проведе в понеделник.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ ПОДКРЕПИ ГУБЕРНАТОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди