изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:06 EEST
Айша Кадафи се гневи на Запада: Убихте дядо, сега посягате на татко    
По света Италия уби моя прадядо при въздушен удар през 1911 г.  и сега се опитват да убият баща ми, ядоса се дъщерята на Муамар Кадафи - Айша в специално изявление от комплекса Баб ал Азизия, който бе разрушен от американски бомби преди 25 г.

"Либия не е била разгромена от въздушни удари тогава и няма да бъде разгромена и сега",  закани се Айша Кадафи, размахвайки юмрук пред ликуващи либийци от втория балкон на комплекса в Триполи, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Кадафи не възстанови резиденцията, а я превърна в музей.

"Нека да ви припомня миналото, когато бях дете, само на девет години, в тази къща. Тук валяха ракети и бомби. Те се опитаха да ме убият и убиха десетки деца в Либия", каза Айша.
По думите й, след 25 години същите ракети, същите бомби падали върху главите на децата им.

"Махнете се от нашето небе с вашите бомби. Ние сме народ, който не може да бъде победен", призова дъщерята на Кадафи. Тя заяви, че искането на Запада баща й да се оттегли от властта, е „обида” за всички либийци.

Междувременно заместникът на Осама бин Ладен призова арабските армии да се намесят в либийския конфликт, за да свалят Кадафи, предаде ДПА, позовавайки се на американската телевизия Ей Би Си. Айман ал Зауахири, втората по значение фигура в "Ал Кайда", призова в нов видеозапис арабските армии да остранят Кадафи, така че западната военна намеса да не прераства в нахлуване, съобщи късно снощи Ей Би Си.

Публикуваният в интернет запис е с продължителност повече от час. В него Зауахири приветства падането на египетския президент Хосни Мубарак. Зауахири е египтянин, яростен противник на режима в страната си, лежал е в родината си в затвора във връзка с убийството на предшественика на Мубарак, Ануар Садат.
В обръщението си Зауахири заявява, че бъдещето на Египет зависи от това дали там ще се наложат ислямските закони и дали ще бъде унищожен Израел.

Пред Ей Би Си американски служител заяви по повод видеозаписа, че явно тези дни "Ал Кайда" е доста отчаяна и притеснена, защото призивите за демокрация в Близкия изток и в Северна Африка се разминават с екстремистките й възгледи.

Това е първото видеопослание на Зауахири от повече от 18 месеца. В САЩ той е подведен под отговорност за взривяването на две американски посолства в Африка през 1998 г. За информация, което би довела до ареста му, е обявена награда от 26 милиона долара.


--------------------------------------------------------------------------------
*Самолетът е използван като бойно средство за първи път от италианците в Триполитанската война срещу Турция в Северна Африка. Първият боен разузнавателен полет е извършен на 23 октомври 1911 г. западно от Триполи от италианският капитан Карло Мария Пиаца със самолет „Блерио“, а първата бомбардировка е извършена на 1 ноември 1911 година, над турския военен лагер край Таджир, от младши лейтенант Джулио Гавоти със самолет „Етрих Таубе“. http://dnes.dir.bg

ВОЙНАТА В ЛИБИЯ 

 


Сходни връзки

Айша Кадафи се гневи на Запада: Убихте дядо, сега посягате на татко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди