изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:41 EEST
250 транспортни фирми излизат на протест в Пловдив    
Общество
 Около 250 транспортни фирми от Пловдив се очаква да се включат в утрешния граждански протест срещу високите цени на горивата. Това съобщи Илиян Филипов, управител на една от големите транспортни фирми в града, цитиран от агенция "Фокус". Превозвачите ще се включат с лични автомобили, тъй като по закон нямат право да блокират улици и пътища с камионите, каза Филипов. Според закона за такова нещо автоматично се отнемат лицензи.



В момента се прави организация на транспортните фирма за включването им в протеста с личните си автомобили, той като те са най-засегнати от високите цени на горивата, посочи Филипов. Оборотът на повечето фирми е паднал с около 20%, има съкращения на хора. Съкратил съм около 100 души, за 70-80 камиона не мога да работя, каза Филипов.

По думите му в момента българските транспортни фирми имат нелоялна конкуренция от турските превозвачи, те зареждат гориво на 1.60 лв. по 1200 литра в безмитна зона в България, без никакъв контрол. Това ги прави много по-конкурентни от българските превозвачи и им вземат работата по този начин.

Ще подкрепим протестите на гражданската общност във „Фейсбук”, но с личните си автомобили, посочи още веднъж Филипов. http://plovdiv.dir.bg

НАРОДЪТ ТЕГЛИ С ВЪЖЕ КАМИОН КЪМ ЕВТИНО И КАЧЕСТВЕНО ГОРИВО

 


Сходни връзки

250 транспортни фирми излизат на протест в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди