изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:17 EEST
Асен Ягодин оглави Банката за развитие    
Новини

Членовете на Надзорният съвет на Българска банка за развитие подмениха изцяло Управителния съвет на банката.
Новият Управителен съвет е в състав: Асен Ягодин - председател на съвета и изпълнителен директор, Владимир Гюлев - заместник-председател на съвета и изпълнителен директор, Илия Караниколов - член на съвета и изпълнителен директор, Андрей Генев и Христо Карамфилов - членове на управителния съвет.



Решението за смяната е на МФ, което е принципал на единствената държавна банка.

Ягодин е изпълнителен директор на Българска пощенска банка, където е преминала цялата му кариера в банковия сектор. Караниколов също работи в Пощенска през последните четири години, докато Генев е мениджър Инвестиции в БАКБ. Останалите двама нови членове на УС идват от небанковия финансов сектор: Карамфилов е председател на СД на "Бенчмарк", а Гюлев е изпълнителен директор на Имоти Директ АДСИЦ, а преди това директор "Ипотечно кредитиране" на БАКБ.

Не се посочват мотиви за решението на надзорниците, чийто шеф е назначеният наскоро за шеф на фонд "Земеделие" Румен Порожанов.

Бившият изпълнителен директор Димитър Димитров заяви пред Информационна агенция КРОСС, че идеята на рокадата е да се сложат нови хора.

„Резултатите на банката са добри, всички го знаят. Няма критики по отношение на досега постигнатото, но идеята е да се надгражда - с нов екип, с нови задачи", каза той. По думите му конкретни мотиви за отстраняването на досегашния управителен съвет няма. http://banks.dir.bg

 


Сходни връзки

Асен Ягодин оглави Банката за развитие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди