изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:04 EEST
ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ    
Общество Младите хора на Добрич отново се събраха в съботния ден на протест срещу цените на горивата. Този път младите хора теглиха с въже лекотоварен камион натоварен с варели и облепен със стикери, като в същото време носеха плакати “Бъдете държавници и служете на народа, не на монопола! Искаме достоен живот в България! Не превръщайте родината ни в абсурдистан!”.

Колоната пешеходци, теглеща лекотоварния камион бе последвана от около 150 автомобила протестиращи. Младежите тръгнаха от обичайния си сборен пункт, като преминаха по маршрут през града и накрая се спряха на бензиностанцията до Автогарата, където заредиха за жълти стотинки лекотоварния камион. След като се разплатиха младежите разиграха и скеч с участието на арабски шейх, Валентин Златев – собственик на “Лукойл”, премиера Бойко Борисов и дете – представляващо народа. Шейхът предлагаше горива с мотива: “Долар пада, цена също”, на което обаче В. Златев обяви: “Няма да го бъде. Тоя пазар е мой. Аз решавам”. През това време “народът” скандираше “Искаме по-ниски цени!”. Накрая премиерът Борисов “изтърва” шейха, който си тръгна, а Златев помоли да седнат на разговори, за да се измисли нещо, защото “сега строим магистрали, друго няма”.

Пред журналисти един от организаторите на протестите в Добрич Мариян Йорданов заяви, че в понеделник изпращат писмо-покана до икономическия министър Трайков, заедно със сигнал до КЗК, за да се изясни има ли монополна ситуация. “Във връзка с протестите Ви каним на среща в Добрич, на която да се даде яснота по въпроса с цените на горивата – възможности за намаления или увеличения. Как ще се отразят цените им на останалите отрасли на икономиката и домакинствата. Срещата ще бъде в удобно за Вас време” – пише в писмото-покана. Йорданов заяви, че ако министърът уважи поканата на добруджанци, то на срещата ще присъстват представители на протестиращи от други градове в страната, ще отправят покани още към земеделците, превозвачите и други представители на бизнеса. “Трябва да има разрешение на проблема. Ние плащане най-високи цени за най-ниското качество и живеем в страна с най-нисък стандарт” – каза още Йорданов. Той добави, в сряда протестът ще се пренесе пред областна администрация, като смятат да се съберат и по почина на полицаите да изпушат по една цигара пред сградата с надеждата областният управител да излезе, за да се срещнат и да разговарят с него в качеството му на представител на държавата.

Обновена в 17.35 на 17.04.2011

 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ | 10 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ
Автор: Anonymous да 2011-04-16 @ 20:37 EEST

смешници! с надуване на свирки и тромби не става. Видях само млади момчета , които вместо да превиват гръб на нивата - да сеят картофи или бостани, те дюдюкат и се хилят.

ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ
Автор: Anonymous да 2011-04-17 @ 10:23 EEST
mlakvai be otrepka
ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ
Автор: Anonymous да 2011-04-17 @ 19:55 EEST
използвани глупаци
ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ
Автор: Anonymous да 2011-04-17 @ 22:51 EEST
определено са глупаци. недорасли юнаци, които нищо не са създали!
ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 09:00 EEST

Може би не са и окрали

ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 09:38 EEST
Е като няма да стане така покажете как като много знаете.То е много лесно да си стоите в къщи и само да гледате сеири и да коментирате
ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ
Автор: Anonymous да 2011-04-18 @ 12:56 EEST

Браво! Вършете си работата, а на тиквите не обръщайте внимание! Младите трябва да казват какво да става в тази държава!

ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ
Автор: Anonymous да 2011-04-19 @ 09:32 EEST
Познавам лично  някой от тези  млади хора , учат икономика , право .... ходят  по други "бели " държави в които  политиците мислят за народа си , ясно виждат какво става в държавата ни  и вместо и те да я напуснат се опитват да потърсят отговорност  и  да защитят както техните така и нашите права  - какви хора сме  щом не се подкрепяме  а се  плюем ? колко още има до дъното за да променим мисленето си ? държавата е  на младите  - подкрепяйте ги  , защото  иначе така и ще си умрем в тази  държава като мишки които само  пискат  в капана на правителствата . Франгова
ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ
Автор: Anonymous да 2011-04-19 @ 10:26 EEST

Самият протест е без ясни и изпълними искания. Хората взеха да усещат, че участието в подобен протест, може да доведе само до негативи за тях и предпочетоха да се скрият.  Друг е въпросът, че смотаната Държава вероятно си мисли, че като намаляват протестиращите, тези дето са в разход са се кротнали.Аз лично протестирам така: намалих бюджета на личния автомобил  за гориво 8 пъти за последните 5 месеца и по този начин казах: "Не на монополиста!" . 

п.с. Много е грозно юнаците-водители да викат на народа "мишки". Подкрепата не е никак малка, но то е като в поход - ако не си мотивираш достатъчно добре хората, накрая повечето няма да достигнат до финала. Затова мисля и пак ще кажа: проблемът е главно в мениджмънта на протеста и това че не са постигнати качествени резултати.

 

ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРОТЕСТИРА – ИСКА СРЕЩА С МИНИСТЪР ТРАЙКОВ
Автор: Anonymous да 2011-04-20 @ 02:14 EEST

" Самият протест е без ясни и изпълними искания. Хората взеха да усещат, че участието в подобен протест, може да доведе само до негативи за тях и предпочетоха да се скрият.  Друг е въпросът, че смотаната Държава вероятно си мисли, че като намаляват протестиращите, тези дето са в разход са се кротнали.Аз лично протестирам така: намалих бюджета на личния автомобил  за гориво 8 пъти за последните 5 месеца и по този начин казах: "Не на монополиста!" . 

п.с. Много е грозно юнаците-водители да викат на народа "мишки". Подкрепата не е никак малка, но то е като в поход - ако не си мотивираш достатъчно добре хората, накрая повечето няма да достигнат до финала. Затова мисля и пак ще кажа: проблемът е главно в мениджмънта на протеста и това че не са постигнати качествени резултати. "


Тези коментари за пръв път ги чета и от доста съм разочарован ...Кое не им е ясно на исканията , по просто от това няма как да се обяснят, на 5 годишно дете да обясня и то ще разбере ;) Колкото до изпълнимоста са си напълно възможни , стига да има желание от страна на управляващите и да престанат да мислят за личния си интерес. Решения се предлагаха обсъждаха се но до там.

До какви негативи ще доведе участието в протеста, осъзнай се , те негативите без протеста си растат със всеки ден , протеста ако не ги промени най- малкото което е ще ги забави. Ти може и да спреш да караш колата си , но карането на колата не трябва да е лукс както при теб , а нещо достъпно. Може да намалиш бюджета си за гориво до 2 лева на месец, може и за хляб и други храни да го орежеш с 8 пъти , ако ли не не се притеснявай горивата като се вдигнат и цените на храните като скочат, от самосебе си ще бъде орязан , парите няма да ти стигат да си купуваш това което си вземал/а до сега и след време ще обявиш диета обявявайки се срещу монопола отново и храната ще е лукс за теб.

Колкото до менидмънта на народа, никой не е там да ги води като овце или да им дава акъл на хората, има организатори изготвят план за протест, който да не е в ущърб на протестиращите ( да не пострадат с  актове и други санкции) протестите се правят различни за да не ги убива еднообразието. Трагичната истина е че протеста може да е в една форма и да се повтори n-пъти  и работата на организаторите не е да тика хората напред като овце а хората да се усетят сами и да излязат на улицата. План има , просто на масите не им дреме  :( не е работа на никой да ги дърпа от домовете им. Не е правилно да ги наричат мишки, но всички над салатите и ракиите са силни и вилни, обещания много , но дойде ли момента всеки е задръстил кафета , кръчми , гледа телевизия и т.н. и казва  "аа кво да си губя времето" . Точно тези разсъждения ни докараха до тук и точно тези разсъждения ще продължат да ни закопават.

Много е лесно да се сочат другите с пръст , но какво правиш ти ?? Организаторите бяха направили среща за хроата от добрич, уговориха зала за да не ги вали дъжда и знаеш ли колко заинтересовани дойдоха 18 с организаторите ;) Всички чатъри да не търсят виновни, нито вдъхновители и да спрат да чакат на готово ако има желание за промяна излезте дайте съвет, вдъхновете ако не друг приятелите си и близките си , направете нещо и като се приберете кажете " АЗ СЕ БОРЯ ЗА ПРОМЯНА  И НЯМА ДА СЕ ПРИМИРЯ, ПРОМЯНА ЩЕ ИМА"

О  и за мен ти си виновен че протестите не вървят в правилната посока, соча те с пръст , да точно теб , ти си пречката на протеста, предизвиквам те направи нещо ;),


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди