изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:49 EEST
Камикадзе опита да убие френски министър в Кабул    
По света

Атентатор самоубиец бе застрелян днес преди да се взриви в сградата на Министерството на отбраната на Афганистан в Кабул, съобщиха световните агенции. Атентатът е бил насочен срещу френския министър на отбраната Жерар Лонге, който в момента е в афганистанската столица, съобщи Франс прес, като се позова на източници от движението на талибаните, предаде БТА.



В момента на атентата Лонге не се намирал в сградата, посочва Асошиейтед прес. Информацията бе потвърдена от шефа на кабулската полиция Хашмат Станекзаи.

Заедно с опасания с експлозиви нападател в зданието са проникнали още двама души, облечени в униформи на афганистанската армия. При последвалата престрелка били убити и тримата. Загинал и охранител на един от заместник-министрите на отбраната.

При нападението има и други жертви, но подробности засега не са известни.

По-късно Франция обяви, че няма доказателства, че нападението в Кабул е било опит да бъде убит Жерар Лонге, съобщи АФП, цитирана от "Фокус". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Камикадзе опита да убие френски министър в Кабул | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди