изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:57 EEST
ЕВРОПА ДИРЕКТНО ПРЕДСТАВИ КАЛЕНДАРА СИ    
НовиниЕвропейският информационен център Европа Директно Добрич организира вече традиционното „Кафе Европа” в Бизнес центъра, на което представи програмата от дейности за годината.

Общата цел, която ще следва Европа Директно Добрич е  създаване на по-добра информираност и компетентност сред жителите на област Добрич относно Европейския съюз, законодателство, политики, програми и възможности за финансиране, чрез предоставяне на информационни материали – брошури, публикации, физически и електронни библиотеки от публикации и електронни издания на теми, свързани с ЕС, чрез постоянно поддържана интернет страница с актуална информация, месечен бюлетин на дейностите, провеждане на обществен форум на актуална тема. Чрез своите дейности Европа Директно Добрич ще допринесе за по-широко познаване и разпространение  сред хората от Добрич на теми като: „Европейска година на доброволчеството  2011 г.”; „Общата селскостопанска политика и развитие на селските райони”; „Растеж и развитие на конкурентноспособна икономика”.
Предвидените в календара за тази година дейности са насочени към целевите групи като предприемачи, земеделски производители и занаятчии, безработни лица, деца и младежи, НПО, училища и детски градини, читалища и библиотеки.
На 21 април в парк хотел „Изида” ще се проведе дебат в рамките на Младежка Агора. Той ще е на тема "В търсене на доброволчеството, съобщи ръководителят на информационния център Светлана Янакиева. Ще бъдат представени проектите и дейностите на доброволческите организации в Добрич. Ще се проведе дебат на тема доброволчество с младежи доброволци, както и конкурс за проект на доброволчески организации.
С. Янакиева напомни, че настоящата година е обявена за Европейска година на доброволчеството. Дейностите на центъра, фокусирани върху доброволчеството са среща с доброволческите организации в региона; участие в обучения; номинации за доброволец на годината и доброволческа организация; отпечатване на материали.


Предстои с детски градини от Добрич да бъдат отбелязани Деня на Земята, Световния ден на книгата. Съвместно с ученици и преподаватели от каварненските учебни заведения организират поредица от инициативи, посветени на Деня на Земята – 22 април. Ще се организира дискусионно студио - “Пътуването на един бял щъркел”, изработване на скраб-дизайн изделия от отпадъчни материали. Ще се засадят дръвчета и ще се почистят определени територии. Много прояви са заложени и за Деня на Европа - изложба от български национални костюми, празник в алеята на билките в ЦДГ “Бодра смяна”
с клуб Европейски звездици, облагородяване на Алеята на Европа в Ген. Тошево с клуб Природозащитници към Младежки център, обучение за изготвяне на автобиография и участие в интервю за работа с учениците от Ученическо общежитие и представяне възможности за работа в ЕС. Ще бъде организирана и кулинарна изложба с характерни ястия от страните от ЕС.

 


Сходни връзки

ЕВРОПА ДИРЕКТНО ПРЕДСТАВИ КАЛЕНДАРА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди