изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:56 EEST
Фидосова крие резултатите от данъчна ревизия    
Новини Искра Фидосова няма да огласи публично резултатите от ревизията на доходите й, която данъчните вече са приключили, пише вестник "Сега". Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ обяви това пред вестника, като се позова на служебна тайна. Проверката започна след обвиненията на РЗС, че е взела 150 000 лв. от фирма "Титан АС" под формата на наем.

"Не знам как мога да го направя, при условие че там са ми сметките като нотариус, има информация, свързана с клиентите ми, а по закон съм длъжна да я пазя в тайна", обясни Фидосова.

В закона е записано, че нотариусът е длъжен да пази професионална тайна за обстоятелствата, станали му известни във връзка с работата, и не може да ги ползва за свое или чуждо облагодетелстване.

Преди две седмици от НАП обявиха, че са приключили работата си по проверката на доходите й, но поради отказа й да даде разрешение за оповестяване на данните, информацията е конфиденциална. Не стана ясно и дали е сезирана прокуратурата, каквато е процедурата при установени данъчни нарушения.

Няколко дни преди това лидерът на ДСБ Иван Костов пръв съобщи, че проверката е приключила и Фидосова наистина е взела 150 000 лв. от "Титан АС". Той се позова на получен имейл. По информация на "Сега" съобщението дошло от лице, участвало лично в ревизията.

Скандала с "Титан" започна от изнесени данни от депутатите от РЗС преди два месеца. Те разпространиха и ксерокопие от платежно нареждане с дата 15 декември 2007 г., с което сметопочистващата фирма е превела парите на Фидосова като наем. По онова време Фидосова е член на Изпълнителната комисия на партията.
Случаят е отнесен и до парламентарната комисия за борба с корупцията, Фидосова не отрече директно обвиненията и отказа да дава обяснения. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Фидосова крие резултатите от данъчна ревизия | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Фидосова крие резултатите от данъчна ревизия
Автор: Anonymous да 2011-04-19 @ 09:17 EEST
КРАДЛИВО ПРАСЕ...ГРОЗНИЦА МРЪСНА...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди