изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:49 EEST
Ердоган иска да раздели Истанбул на два града    
По светаИстанбул 10 Истанбул е на път да изгуби своята уникалност - да е единственият град, разположен между Европа и Азия, съобщава британският вестник "Гардиън". Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, който е бивш кмет на мегаполиса, предвижда план, според който той да бъде разделен на два града - азиатски и европейски. Ердоган се мотивира с това, че Истанбул, в който се смята, че живеят около 17 милиона души, все по-трудно се управлява от едно кметство и не му достига подходяща инфраструктура.

"Заради голямото население ще построим два нови града в Истанбул - един европейски и един анадолски", заяви премиерът при представянето на партийната програма за парламентарните избори през юни.
Той не каза дали вече е обсъждано как ще се казват двата нови града, но според плана те ще бъдат съединени с нови транспортни връзки. Ще има трети мост над Босфора и два подземни тунела за автомобили и влакове.

Опозицията обаче обвини Ердоган в популизъм. Някои медии също разкритикуваха идеята му.
"Премиерът знае, че от идеята му стават хубави заглавия, но нищо повече. Така хората си мислят, че ще станем по-велики от Америка - това е популистка политика. Няма значение дали Истанбул ще бъде разделен на 2 или на 12 части, по-важно е как градът се управлява", коментира пред "Гардиън" бившият истанбулски журналист Айше Онол. http://dnes.dir.bg

Истанбул 03 Истанбул 11 Истанбул 40 Истанбул 19 Истанбул 05

 


Сходни връзки

Ердоган иска да раздели Истанбул на два града | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди