изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:43 EEST
ШЕСТ ПРОЕКТА КАНДИДАТСТВАТ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ НА САЩ    
НовиниПърво заседание на Звеното за мониторинг и оценка към Областната стратегия за развитие на социалните услуги 2011- 2015 г. е проведено вчера. Заместник-областният управител д-р Катя Ганова е изнесла информация пред участниците в заседанието за шестте проекта от област Добрич, които кандидатстват по  Програмата за хуманитарна помощ на САЩ, съобщиха след срещата от пресслужбата на областната администрация.


Проектите са изпратени до военния отдел на посолството.  МБАЛ-Добрич  търси подкрепа, за да свърже двата корпуса на болницата. Домът в Българево /ДВУИ/ се включва с предложение за реновация на жилищна площ и кухненски блок. Психодиспансерът  в Добрич  залага на енергийна ефективност и оборудване. Три детски  градини  от областния град също са изпратили апликационни форми.
Д-р Ганова е съобщила, че от 19 до 21 април  представители на Звеното за мониторинг и оценка, което координира Областната социална стратегия, ще се включат в обучение на УНИЦЕФ. Ще участват също така и регионалните екипи по деинституционализация.
Дейностите от началото на 2011 година  по социалната стратегия на област Добрич е обобщила Снежана Ванкова - директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане".  Тя е посочила, че  капацитетът на Центъра за социална рехабилитация в Шабла е разширен  от 20 на 30 места. В тервелското село Полк. Савово е разкрит Дом за стари хора, който  получава издръжка от държавата.  Нов център за настаняване от семеен тип в Добрич е получил разрешение да функционира - осъществяват се дейности по стартиране на услугата, предназначена за децата от добрички  приют, чиито капацитет е намален от 50 на 25 места. Домът в Овчарово вече се грижи за 30 вместо за 50 възпитаници. До края на 2015 година, по стратегия, се очаква броят на приемните семейства да достигне 50. Сега те са 26. Пет бази трябва да приемат децата от Крушари,  в изпълнение на проекта "Детство за всички" за затваряне на специализираните институции. Националната карта на социални услуги  предвижда четири центъра за настаняване в Добрич и един в Балчик.
 


Сходни връзки

ШЕСТ ПРОЕКТА КАНДИДАТСТВАТ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ НА САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди