изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:03 EEST
ГИМНАЗИЯ "ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ" ЧЕСТВА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК    
ОбразованиеЗа четвърта година учениците и учителите от Частна езикова гимназия "Леонардо да Винчи" в Добрич честваха тържествено своя патрон. На 15 април се навършиха 559 години от неговото рождение.


Празникът бе и повод за равносметка за положения труд и постигнатите успехи. Училището стартира през 2007 г. с две паралелки в 5-ти и 8-ми клас и 16 ученици. Днес паралелките са вече осем, а учениците 62. Гимназията е изпитна база за провеждане на изпити за Кеймбридж сертификати и  през 2010 г. бе наградена като училище за пример от Асоциацията на Кеймбридж училищата, припомнят оттам.
За втора поредна година възпитаници на гимназията показват отлични резултати на сертификационните изпити по английски език. Гордост за училището са първото и второ място на националното състезание по английски език на Асоциацията на Кембридж училищата, спечелени от Деница Бинева от VІІ кл. и Нона Ангелова от VІІІ кл., както и спечеленото отборно първо място. Призови са и класиранията на състезанието "Лингвистично кенгуру". На първо място се класира Лина-Мария от VІІб кл, на второ място - Кирил Сапунджиев от VІІб кл., и на трето място Александър Александров от VІ клас.  Учениците от 11 клас получиха своите международни европейски сертификати по Информационни технологии. 
Във връзка с празника на училището бяха организирани викторина и тържествен концерт в Огледална зала "Нели Божкова".
 


Сходни връзки

ГИМНАЗИЯ "ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ" ЧЕСТВА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди