изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:10 EET
ДУХОВИЯТ ОРКЕСТЪР НАСТОЯВА ЗА ИЗВИНЕНИЕ ОТ БОКСЬОРИТЕ    
ОбществоГрозен инцидент на Лазаровден прекратява концерт в центъра на Добрич. В писмо до Българската федерация по бокс флейтистката Росица Бояджиева /председател на синдикалната организация/ настоява музикантите в Духовия оркестър да получат извинение във връзка с инцидента от 16 април. Тогава по време на своя концерт, посветен на Лазаровден, изпълнителите са "обстрелвани" с тоалетни принадлежности от настанени в хотел "България" спортисти.




На пресконференция вчера Р. Бояджиева разказа повече за случилото се и изрази възмущение - своето и на колегите си. Още в самото начало на концерта и след първото изсвирено произведение, последвано от овациите на публиката, оркестърът е бил замерван с шишенца от хотелска козметика. Впоследствие се е оказало, че те са хвърляни от състезатели от Държавния лично отборен шампионат по бокс за участници до 18 години. По думите на Р. Бояджиева, момчетата са от спортното училище в Разград и са били оставени без надзор от възрастен. Тя подчерта, че администрацията на хотела е реагирала изключително бързо и адекватно при инцидента. При последвалите опити за контакти с представители на Федерацията по бокс повечето от тях са отказали да застанат с имената и служебното си положение, посочи още Р. Бояджиева и добави: "Това са хора, които обучават и възпитават нашите деца! Произвеждат духовни инвалиди, които после чрез физическо перчене да изглежда, че са реализирали се личности".
При хвърлянето на предмети от хотелските стаи е имало ударени музиканти от Духовия оркестър, както и хора от публиката, разказа още Росица Бояджиева. Във връзка с инцидента писма са изпратени още до кмета на Добрич Детелина Николова и Съюза на българските музикални и танцови дейци. В качеството си на председател на синдикалното дружество флейтистката заяви, че очаква в едномесечен срок да получи отношение във връзка с инцидента от президента на Българската федерация по бокс, както и конкретни адекватни мерки за превенция на подобни инциденти в бъдеще. По думите й, при отиването на представители на хотелската администрация в стаите, откъдето са "летели" предмети, е имало приготвена за хвърляне бутилка с минерална вода от литър и половина.
Същия ден на посещение в Добрич бе спортният министър Свилен Нейков.


 


Сходни връзки

ДУХОВИЯТ ОРКЕСТЪР НАСТОЯВА ЗА ИЗВИНЕНИЕ ОТ БОКСЬОРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди