изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:14 EEST
Добричкият окръжен съд призна за невиновни двама, помогнали за пренасяне на краден кабел    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, отмени постановената от Районен съд – Балчик, присъда, в частта, в която са осъдени 44-годишния Теодор Ив. Ив. от с. Кранево, община Балчик и 38-годишния Ахмед Б. Ахм., двамата от гр. Варна.



Въззивният съд ги призна за невинни по повдигнатото им обвинение за това, че на 5 срещу 6 януари 2007 г. като съизвършители, с цел да бъде набавена имотна облага, са спомогнали да бъде отчужден 20 м четирижилен меден кабел на стойност 1321,20 лв., собственост на ВиК – Добрич, за който са предполагали, че е придобит чрез кражба от осъдено по делото трето лице.

Въззивният съд отмени присъдата в гражданско-осъдителната й част и отхвърли предявения спрямо тях от ВиК – Добрич, граждански иск за 2682,80 лв.

Съдебният състав намери за основателни част от доводите на защитниците на подсъдимите, посочени в молбата им и съдебното заседание днес. Теодор Ив. и Ахмед Ахм. са обжалвали пред въззивния съд, постановената от Районен съд – Балчик, на 25.11.2010 г. присъда, с която им е наложено условно наказание от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Те претендират, че първоинстанционният акт е произнесен при съществени нарушения на процесуалните правила и е явно несправедлив. Според защитната им теза, те са помогнали на осъденото лице да пренесе кабела, но не са знаели как е придобит той. Тримата били задържани от полицейски патрул с автомобила, с който извозвали кабела от резервата „Балтата” в Албена. Адвокатите твърдят, че не са установени факти, които да доказват, че подзащитните им са спомагнали за отчуждаване на кабела.

Пред Окръжен съд – Добрич, двамата подсъдими и техните защитници посочиха, че съдебен заседател от първоинстанционният съд е показал преди и по време на съдебното заседание предубеденост на етническа основа. Двама свидетели разказаха пред въззивния съд как чули думите на съдебен заседател и приели, че са насочени към подсъдимия Ахмед Ахм.

Въззивният съд разпита днес също представител на ВиК ЕООД – Добрич, и полицай, на когото Ахмед Ахм. е посочил, откъде са натоварили кабела.

  

19.04.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд призна за невиновни двама, помогнали за пренасяне на краден кабел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди