изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:32 EET
НАП НАПОМНЯ: ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ Е РЕГИСТРАЦИЯТА НА КАСОВИ АПАРАТИ    
ИкономикаНай-късно до края на септември 2011 г. всяка регистрирана по ДДС фирма трябва да свърже касовия си апарат с информационната система на приходната агенция, припомнят от приходната агенция.

До края на март 2012 година всяко фискално устройство в страната трябва да изпраща данни до НАП. Фискалните устройства ще подават в НАП автоматично и без човешка намеса данни за оборотите на търговските обекти. Подаването на данните от фискалните устройства към приходната агенция ще се осъществява чрез SIM карта, като ще се ползват  преносните мрежи на мобилен оператор. Чрез дистанционната връзка инспекторите от НАП ще могат да поставят задачи на фискалните устройства и да получават информация за извършените продажби - както през определена част на  деня, така също и за отчетените дневни и месечни продажби на фирмите. През различен период от време данъчните ще сравняват информацията, с която разполагат, със записаната информация на контролните ленти. По този начин ще се прекрати порочната практика някои некоректни клиенти на НАП да манипулират фискалните устройства, като изтриват част от извършените продажби от оперативната им памет.
 


Сходни връзки

НАП НАПОМНЯ: ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ Е РЕГИСТРАЦИЯТА НА КАСОВИ АПАРАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди