изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:12 EEST
Борисов ядосан за скандала в Пещера, иска наказания    
Политика Премиерът Бойко Борисов определи като недопустим случая с партийната пропаганда на ГЕРБ на ученическо състезание в Пещера. Предстои и първо уволнение за скандала.
Миналата седмица под патронажа на депутатката от управляващата партия Красимира Симеонова се провело състезание за исторически и логически задачи за учениците в града. За всяка решена задача отборът-участник получавал по една дума, за да се получи изречението „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.


Това е просто недопустимо, надявам се да я накажат (Красимира Симеонова - б.р.), коментира вечерта пред журналисти Бойко Борисов, предаде „Фокус”.
"Срам ме е от тази депутатка. Никога ГЕРБ не е правил такива неща.
Всички тези самоинициативи никакъв ефект нямат, освен негативен към нас. Просто не искам да чувам за нея", ядоса се премиерът.

Симеонова сподели по-рано по БНР, че поема цялата отговорност и дори е готова да се върне към професията си на стоматолог.

Кметът на Пещера Стелиян Варсанов пък ще уволни председателя на общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Галя Владимирова, която е организатор на ученическото състезание на ГЕРБ. Освен общински служител, Владимирова е и председател на младежката структура на ГЕРБ в общината, съобщи БНР.
Всеки, който е допуснал това нарушение, трябва да си поеме отговорността, обясни Варсанов и добави, че е готов всекидневно да се извинява за допуснатия гаф, предаде "Фокус".

По думите на независимия общински съветник от Пещера Петър Хамаджиев, основни "навигатори" на състезанието са били депутатката Красимира Стоянова и кметът на града, предаде Дарик радио.

Извършена е проверка в училищата, които са участвали в ученическото състезание в Пещера, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование в Пазарджик Йордан Чалъков. Ще бъдат анализирани резултатите.
Директорите на четирите училища са обяснили, че състезанието е проведено през голямото междучасие, а също, че са били подведени от изпратената им бланка, в която никъде не се казва какво изречение ще сглобяват децата след решаване на задачата от тях.

Ученици пък споделиха, че били учудени, когато в края на състезанието е трябвало да бъде изписано изречението „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.
Идват избори и трябва да се гласува, бе лаконичното обяснение на 17-годишният Тодор Коев от техникума „Атанас Ченгелев”.
Той каза, че след края на състезанието участниците са били почерпени и с торта с надпис ГЕРБ.

Политически реакции

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще вземе решение по случая, след като приключат всички проверки извършвани от Регионалния инспекторат по образование. Това каза пред журналисти Димитър Главчев, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, предаде „Фокус”. На днешното заседание е била изслушана депутатката Красимира Симеонова.
По думите на Главчев никой от присъстващите на състезанието не е бил на мнение, че там се е провела партийна пропаганда.
ПГ на ГЕРБ смята, че е недопустимо да се прави партийна пропаганда сред ученици, каза още Главчев, цитиран и от БТА. Той допълни, че наказанието на депутатката ще зависи от степента на вината й, ако такава се установи.
Главчев не изключи възможността, че в случая в Пещера може да става въпрос за "престараване на местната структура на ГЕРБ".

Случаят с ученическото състезание в Пещера е може би най-големият скандал на 20-те години преход, коментира заместник-председателят на ДПС Лютви Местан, цитиран от БТА. Това, по думите му, е тоталитарният рефлекс, когато училището се е използвало за целите на партията-ръководител и е връщане към най-ужасните рецидиви на тоталитарната държава.
Трябва да има тотална реакция за разграничаване от страна на ръководството на ГЕРБ, на премиера и на просветния министър, посочи Местан.

Настояваме случаят в Пещера да се разгледа от парламентарната етична комисия. Това е злоупотреба с власт, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Последна актуализация в 19.14 ч.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов ядосан за скандала в Пещера, иска наказания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди