изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:24 EEST
Изключеният депутат: Намираме се около Марс, вън ДС от ДПС    
Политика   Аз споделям позицията, че ДПС трябва да е изчистена от агенти на бившата Държавна сигурност, заяви изключеният вчера от парламентарната група на партията депутат Корман Исмаилов. Той стана вторият отлъчен след Касим Дал, именно заради подкрепата си към него.

"Ние знаехме, че Доган е бил от ДС, но имахме силно доверие в него. През последните 2 години направих опити да се запозная с досието на Доган, четох книги. Оттогава започнах по-критично да гледам на нещата. Агентите на ДС, тези хора са били в основата на вредната политика. Доган твърди, че не е предавал хора, той се гордее, че е бил агент на ДС, но за кого е бил такъв – за репресивния комунистически режим", заяви Исмаилов пред Нова телевезия, цитиран от БГНЕС.

Той призна, че "Доган има заслуги за моето развитие", най-малкото заради това, че го е поставил за водач в листа.
По повод изявлението на Лютви Местан, че лидерът на партията е чувствал Исмаилов като син обаче той заяви:
"Аз не съм чувствал Доган като баща. Аз съм мюсюлманин и вярвам в Господ. Предателството е укоримо, най-голямото предателство е това срещу Господ. Партията ДПС - това са светски дела, това няма нищо общо с религията".

На въпрос има ли монопол върху избирателите на ДПС в страната, изключеният депутат отговори, че донякъде е така.
"На места сигурно има и опит за икономически монопол. 20 години ДПС работи много активно и е създало много силно предани избиратели. Използват се недемократични техники също по време на изборите. ДПС не е кой знае колко различна партия по време на избори. Упражняване на страх, култивиране на любов, комбинирани техники – тези неща се ползват по време на избори от всички партии, така че ДПС не е едно изключение", категоричен бе той.

Запитан защо чак сега се е противопоставил на политиката на партията, той отговори: "Може би досега сме били някъде около Марс, в притегателната сила на Марс", цитира го БЛИЦ.

Той разказа, че е участвал в една от сбирките на Касим Дал, за да види какво е мнението на избиратели по поставените от него тези, да видя какво приемат и какво не приемат.
"Това, с което не съм съгласен е, че имаше там много остри желания за учредяване на нова партия, силно недоволство от поведението на наши представители по региони, сериозни критики към ръководството, например, това, че всички агенти на ДС са постоянно в нашата партия", каза Исмаилов.

Той каза още, че очаква писмените мотиви за изключването му, защото не разбрал по кои членове от устава се прави това.
"Всеки може да не е съгласен с дадено поведение и дадени тези", подчерта депутатът.

По повод настояването на ръководството на ДПС да напусне депутатското място, защото е избран с листите на партията, Корман Исмаилов обяви, че засега не смята да го прави.
"Не изключвам да бъда независим депутат", каза той. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Изключеният депутат: Намираме се около Марс, вън ДС от ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди