изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:15 EEST
Огнян Стоичков: Решението на ФИФА за футболния мач България – Естония е страхотен резил за нас    
СпортСофия. Председателят на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта в парламента Огнян Стоичков ще поиска обяснение от Българския футболен съюз (БФС) за решението на Международната федерация по футбол (ФИФА), че резултатът от приятелския мач между Естония и България, изигран в Турция на 9 февруари, е недействителен. Пред Агенция „Фокус” депутат от „Атака” коментира, че това е един страхотен резил за българския футбол.


Огнян Стоичков заяви, че направените печалби от залози за мача трябва да бъдат върнати.
Той обясни, че една седмица след мача е поискал отговор от БФС дали има някакво разследване относно появилите се съмнения за уговаряне на мача. Стоичков е поискал да научи и дали от ФИФА са поискали някакви документи.
В писмото, което депутатът е получил, от футболния съюз посочват, че разследване няма и няма информация, която да е била изискана от БФС. Буквално писмото представлява няколко реда и в него се отрича да има някакъв проблем.
След решението на ФИФА, че мачът се отменя, Стоичков ще потърси отново отговора на БФС, както и дали ФИФА е поискала някакви справки от там и ако е така – каква информация е била предоставена. Според него решението опетнява България като футболна страна.
„България търпи удари върху своя международен престиж, решението е свързано и с отмяна на точки. Ние в момента сме на 45-то място в ранглистата и след отмяната на този мач ни се отнемат точки, ние падаме по-надолу, отнемат се головете на Ивелин Попов, тоест не му се зачитат като голове на международни срещи. Трябва да се връщат печалбите от залозите – това е страхотен резил, нямам какво да си заравяме главата в пясъка и да казваме, че този тайфун, който ни замита в момента, не ни касае”, каза депутатът.
По думите му години наред след Световното първенство по футбол от 1994 г. страната ни е смятана за сила в сферата на футбола. А с решението на ФИФА се петни името на България. „В момента най-престижната централа ФИФА отменя мач на България. Те явно са провели разследване и явно са стигнали до решението да отменят мача. Боби Михайлов е вече в Изпълкома на УЕФА, той има също административни лостове и може да провери. Ако нашата футболна федерация възразява, ако има доказателства, че мачът е бил лоялен и коректен, може да се обжалва решението на ФИФА”, посочи още той.
Според Стоичков у нас някой трябва да поеме отговорност за скандала. Явно има вина. БФС трябва да направи анализ дали ще обжалва или не, каза депутатът.
Галина ДИМОВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Огнян Стоичков: Решението на ФИФА за футболния мач България – Естония е страхотен резил за нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди