изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:27 EET
В парламента се обиждат на “шашкъни” и “мутанти”    
ПарламентСкандал като за последно преди великденските празници си спретнаха депутатите, променяйки собствения си правилник. Страстната седмица не спря избраниците да се обиждат на “мутанти”, “жалки” и “смешни”, “комунисти”, “шашкъни”.

Ябълката на раздора беше поправката, внесена от “Атака”, според която мандатът на шефа на комисията “Антимафия” се увеличава от две на три сесии. Аргументите на мнозинството бяха, че щом парламентарните групи са намалели на 4, ротацията трябва да се разреди, за да могат всички сили да ръководят поравно до края на мандата. На 4 май ръководството на този парламентарен орган трябваше да премине в ръцете на Бойко Великов от БСП. След поправката, одобрена с гласовете на ГЕРБ и “Атака”, сегашният председател Валентин Николов от партията на Волен Сидеров ще продължи да я ръководи до септември. Димо Гяуров (“Синята коалиция”) първи скочи. Според него промяната е “шашкания” и целта й е “да се запуши устата на комисията”. Ако аргументите на властта са били принципни, то би трябвало да се приложат и към ръководствата на останалите комисии, които се председателстват на ротационен принцип - за ДАНС и за СРС, смята Гяуров.

Червеният Михаил Миков пък каза, че комисията е затрупана със сигнали срещу министри и ГЕРБ-ери и затова мнозинството не иска тя да се занимава с тях преди изборите. А пък от “Атака” направили удобното предложение, защото следвали “евангелието на Сидеров”, което се изразявало в това, че ГЕРБ постоянно ползвали националистите за мръсния леген, в който си измиват ръцете след изпълнението на дребни политически поръчки.

Според лидера на ДСБ Иван Костов ролята на председателя на комисията “Антимафия” била да спира неудобните сигнали, като просто не ги вкарва в дневния ред. “Забравихте принципите за прозрачност. Защо ги забравихте? От шок и ужас какви далавери ще лъснат още преди изборите”, каза той. И попита защо сигналът срещу вътрешния министър Цветан Цветанов за финансирането на сдружение ГЕРБ и конфликт на интереси при заемането на министерски пост не се гледа от комисията. Валентин Николов се оправда, че нищо не е потулвал.

Мая Манолова от БСП влезе в библейската тема и обяви, че “се прави опит да се разпъне демокрацията”. Тя попита има ли забавени сигнали срещу хора от ръководството на ГЕРБ, които участват в дискусията. Но не получи отговор.

Искра Фидосова (ГЕРБ) защити проекта, като напомни, че човек от опозицията ще оглави комисията точно в навечерието на изборите - през септември. И отхвърли обвиненията, че ГЕРБ се опитват да прикриват неудобни сигнали.

Тук Георги Пирински (БСП) наруши обичайния си спокоен и дипломатичен тон. “Аргументите ви са жалки и смешни”, нападна Фидосова той. “Откакто се помня, БКП и преди, и сега говори от името на народа. Бил съм изключен от тази партия преди 10 ноември. 70 години говорите от името на народа. На изборите те ще си кажат мнението”, не издържа шефът на ГЕРБ-ерите Красимир Велчев. Въпреки споровете и обидите предложението на “Атака” мина.

Георги Икономов (ГЕРБ) оттегли друга скандална поправка - премиерът и министрите да отговарят устно на не повече от три въпроса в парламентарния контрол. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

В парламента се обиждат на “шашкъни” и “мутанти” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В парламента се обиждат на “шашкъни” и “мутанти”
Автор: Anonymous да 2011-04-22 @ 18:47 EEST

нямам нищо против нашият  съгражданин да бъде и до догодина ПРЕДСЕДАТЕЛ  на тази прословута комисия,но мили добруджанци  и моят риторичен въпрос  какво се промени НИЩО..А за  нар.избиратели пак  да се обиждат и да не забравяме,че ние ги избрахме

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди