изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:45 EEST
Не пуснаха Джеймс Уорлик в асеновградска гимназия    
Новини

Американският посланик Джеймс Уорлик не успя да присъства на презентация на абитуриенти от гимназия "Св.св.Кирил и Методий" в Асеновград заради забрана да се допускат външни лица в училището без писмено съгласуване. Само дни, след като грешка в превода доведе до словесен сблъсък между американския посланик и президента Георги Първанов, сега Джеймс Уорлик стана жертва на нов гаф, съобщи Агенция КРОСС.



Дипломат №1 на САЩ в България бе в Асеновград по лична покана на Гергана и Соломон Паси, които са лица на кампанията за Световния ден на Земята. Спешно организаторите от екологично сдружение „ Хаберлея" били принудени да сменят мястото на инициативата и я пренасочват към читалище „Родолюбие".

Според някои има поне две обяснения за гафа: или образователният инспекторат се е опасявал от скандал „Пещера-2", или управляващите в общината са изпитвали искрена ревност, че някой друг кани и посреща най-важният дипломат в държавата на визита, отбелязва агенцията.

Директорката на гимназията Мая Краева отказа всякакъв коментар кой точно й е разпоредил да не посрещнат американския посланик сред гимназистите. Часове преди идването на Джеймс Уорлик кметът на Асеновград д-р Христо Грудев уверил директорката, че има голяма вероятност той лично да доведе посланика и да се готвят за посрещане.  http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Не пуснаха Джеймс Уорлик в асеновградска гимназия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди