изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:59 EEST
САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”    
Спорт Съмненията на мнозина, че Сашо Диков атакува МВР шефа Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов, както и други ключови министри, тъй като е изпаднал в зависимост от Алексей Петров, за съжаление се потвърдиха. Оказа се, че Трактора държи солиден компромат срещу Сашо Диков, чрез който може дори да тикне в затвора популярния журналист. Става въпрос за участие на бившия мъж на Аня Пенчева в грандиозна схема за източване на футболния отбор „Добруджа”.

Въпросната далавера за 900 000 лева се е извършвала чрез договор за рекламни услуги сключен между футболния тим от Добрич и дружеството „Елит Медия България”, управлявано от…Сашо Диков Стойков.

В периода 2003-2009 г. футболен клуб „Добруджа” е купил от фирмата, управлявана от Сашо Диков рекламни услуги на зашеметяващата стойност от 750 000 лева без ДДС. Под редица документи и фактури са слагали именият спортен журналист и Роман Георгиев – дясна ръка на шефа на „Добруджа” и Канал 3 Величко Найденов.

В схемата с източването на футболния клуб потърпевша е общината в Добрич, тъй като тя притежава 45 процента от акциите на местния тим. За да издържа футболът в града, общинарите дадоха безвъзмездно на бизнесмена Величко Найденов апетитни общински площи. Оказва се обаче, че собственикът на Канал 3 е ограбвал местния футболен клуб и общината, като е пренасочвал тлъсти суми към кабеларката на Сашо Диков.

За тази солидна далавера Величко Найденов няма как да носи наказателна отговорност, тъй като негови подписи под документите няма. Уличени в измамната схема обаче са програмният директор на Канал 3 Сашо Диков и Роман Георгиев, който само преди дни започна работа при хазартния бос Коко Динев.

След като прочете този материал, представящият се за непорочен като Дева Мария спортен журналист и тв началник Сашо Диков навярно ще обяви, че това е компромат, поръчен за него от Цветан Цветанов.

Истината е друга. Разследването срещу Сашо Диков е поръчано от Алексей Петров докато той е бил началник в ДАНС, а чрез него Трактора е накарал Сашо да не се рови много-много в делата на оглавяваната от него тайна служба, както и да отразява дейността на РЗС Яне Янев.

През пролетта на 2009 г. камери на Канал 3 винаги се отзоваваха първи „изненадващите” акции на Янето. Така например полицаят Венци Рангелов, шеф „Контрол на общоопасните средства” в МВР, и зам.-шефът на МВР Румен Андреев бяха принудени да напуснат системата, след като на 30 май 2009 г. Канал 3, съвместно с Яне Янев, залови висши полицаи да пируват в ресторант „Континентал Плаза” в ден на национален траур. В последствие се оказа, че полицаят Рангелов е подготвял юбилея си от месеци, а партито му е било платено от неговия дългогодишен приятел Христо Стоичков. Разследването за участието на Сашо Диковв мафиотска схема за източване на пари от общината в Добрич стартира през пролетта на 2008 г., когато е образувана преписка 1806-2008 по описа на Добричката районна прокуратура. За отрицателно време по устно нареждане на Трактора ченгетата в Добрич разпитват всички членове на Управителния съвет на футболен клуб „Добруджа” и даже арестуват Роман Георгиев.

Участието на Сашо Диков в далаверата обаче е спестено за медиите. Така от есента на 2008 г. именитият журналист попада в плен на „Октоподите”.

Публикуваме този текст, не защото искаме да сринем авторитета на Сашо Диков и да го обявим за корумпиран, а за да извадим на бял свят подлите начини на действие на офицера под прикритие. Като програмен директор на Канал 3 Сашо Диков е търсил начини за финансиране на телевизията си, за които може пък и да не е знаел, че са от общината в Добрич.

„Дано Трактора” няма и други компромати и разработки за Сашо Диков – ако е само този, журналистът може и да се измъкне с плащането на глоба и възстановяване на средства”, коментират казуса юристи.

вестник "Уикенд", брой 17, 23-29 април 2011 г.

 


Сходни връзки

САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА” | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2011-04-22 @ 20:34 EEST
Taя Добруджа кабел отдавна миришеше на нечистоплътност,както и тяхното протеженце Каменчо Станчев завършил Шуменския колеж вживявайки се няколко години на управител.
САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2011-04-22 @ 20:39 EEST
мале за какви пари става дума документално източени. сега се вижда защо футбола в добрич стигна дъното
САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2011-04-23 @ 08:45 EEST
тоз цървул ли ни разби отбора ......които го покани е по виновен на него пък тряба да му разбием дупенцето
САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2011-04-23 @ 13:08 EEST
Отбора ни стигна дъното не само заради това.А заради псевдно играчите, на които бащите им плащат да играят в отбора пък са пълни ливади !
САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2011-04-23 @ 19:47 EEST
Честно казано не вярвам на това твърдение като се има предвид източника на информацията,но ако се окаже истина тежко и горко на този и без това некадърен "ЖУРНАЛИСТ" (ПО СКОРО КОМИК,СМЕШНИК,ШУТ,АНИМАТОР И ВСЯКАКВИ ДРУГИ СИНУНИМИ КОИТО МЕЖЕТЕ ДА СЕ СЕТИТЕ).А колкото до футбола в Добрич са виновни всички граждани на град Добрич (градът на мечтите, защото всеки мечтае да избяга от него),понеже оставихме този "БИЗМЕСМЕН" величко найденoff  да граби с пълни шепи от общинските терени (КООПЕРАТИВЕН ПАЗАР ДОБРИЧ,СТАРИЯТ ДОБРИЧ , СТАДИОНИ и др.) докато през това време всички си свиркахме и чак накрая някой се сети като вече всичко се ограби да му се отнемат правата.Но по лошото е че  това се случва в цяла България.Попове започнаха да си купуват хотели за милиони евра и карат мерцедеси за стотици хиляди лева,депутати си строят палати и хотели, а ние гражданите на тази велика страна БЪЛГАРИЯ се чудим как да свържем двата края.Не знам просто нямам думи за тази държавица.

САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2011-04-23 @ 23:34 EEST
Къде е този гад-Лъчко Росенов-да каже"Кой му даде на В.Найденов 51% от акциите на клуба?!"
САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2011-04-24 @ 09:58 EEST
в Стожер!
САШО ДИКОВ ИЗТОЧИ 900 БОНА ОТ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ДОБРУДЖА”
Автор: Anonymous да 2011-04-29 @ 11:07 EEST
Каменчо,раздава награди да привлича балабурници в скапаната си телевизия Добруджа кабел!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди