изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:19 EEST
Благодатният огън отново се спусна    
Празници

 Йерусалим Едно от чудесата на православното християнство - Благодатният огън отново се появи в храма Гроб Господен в Йерусалим. Огънят изгря като чудо в параклиса в храма, над каменното ложе, на което е било положено на Велика Събота тялото Господне. Благодатният огън се появи в отговор на молитвите на йерусалимския патриарх Теофил и хиляди поклоници, дошли на този ден в храма. По традиция, всички свещници и свещи бяха предварително загасени.



 
София. Благодатният огън от Йерусалим пристигна в София, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Благодатният огън бе донесен в София с правителствения самолет "Фалкон". Най-напред благодатният огън бе донесен в Пловдив, където беше посрещнат тържествено от кмета и областния управител, както и от много свещеници. От Пловдив огънят ще бъде пренесен в южните и югоизточни епархии на българската православна църква, а от София ще замине за западните епархии.
От Йерусалим огънят беше пренесен от осемчленна църковна и държавна делегация, предвождана от Пловдивския владика митрополит Николай и от директора на дирекция „Вероизповедания” към Министерския съвет Емил Велинов. В делегацията са Викарният епископ на Патриарха епископ Йоан, Викарният епископ на видинския митрополит Сионий, трима свещеници и игуменката на Клисурския манастир в Банкя Филотея.
В Йерусалим българската делегация е имала среща с Патриарха на Йерусалим Теофил Трети.
 


Сходни връзки

Благодатният огън отново се спусна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди