изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:20 EEST
Внучката на Айнщайн умря в нищета    
По светаЕвелин най-нещастна от фамилията на великия учен, яде от кофите за боклук и спи в изоставени коли. Внучката на Алберт Айнщайн, почина в дома си в Олбъни, Калифорния на 69 години. Както съобщава Си Ен Ен, Евелин Айнщайн, осиновената дъщеря на втория син на учения - Ханс Алберт Айнщайн, умира в крайна бедност.

Печалните обстоятелствата около смъртта на Айнщайн се обясняват с факта, че дядо й не е имал най-добрата връзка със своето семейство. Наследството, включително правото да се използва името си, Алберт Айнщайн е оставил на Еврейския университет в Йерусалим. По този начин близките му са изгубили правото си да получават доходи от публикуването на негови творби и множество продажби на сувенири с неговия образ.

Евелин, оказва се, е най-нещастна от всички. Нейният приемен дядо умира, когато тя е на шест години и животът й по-нататък едва ли може да се нарече гладък. Въпреки че Евелин Айнщайн получава магистърска степен по средновековна литература в престижния университет в Бъркли и знае пет езика, в кариерата си тя няма късмет. Внучката на великия физик сменя много професии – от ловец на кучета до полицейски служител.

Евелин е изправена пред бедност веднага след развода със съпруга си – ексцентричен професор по антропология в Университета на Вашингтон, Гроувър Кранц, заложил живота си, за да докаже съществуването на Йети. След смъртта на съпруга й през 2002 г. работите на Евелин Айнщайн тръгват наистина на зле. На нея й се налага да спи в колите на други хора и да си намира храна в кофите за боклук. За известно време живее с втория си баща, а след това се премества в Калифорния.

Нейното положение се усложнява и от здравословни проблеми. Айнщайн успява успешно да се възстанови от рак, но диабетът, белодробни и сърдечни заболявания я измъчват до смъртта й.

През последните години Евелин и други потомци на Айнщайн се опитват да съдят Еврейския университет за поне част от наследството на автора на теорията на относителността (според "Форбс" всяка година приходите от наследството му носят около 10 млн. долара), но без успех. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Внучката на Айнщайн умря в нищета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди