изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:39 EEST
Номинираха Меглена Кунева за президент    
Политика

Младежката организация на НДСВ в София номинира Меглена Кунева за президент на България на събрание, което бе посветено на 25 април - денят, в който правителството на НДСВ подписа Договора за присъединяване на България към ЕС.



Младежите приеха решение, с което определиха като своя номинация за предстояща кандидатура за президент Меглена Кунева, съобщиха от пресцентъра на партията.

„На 25 април 2005 г., преди 6 години, България постигна една голяма национална цел - присъедини се към голямото европейско семейство, припозна като бъдещи свои приоритети съхранението и развитието на европейските ценности, идеи и стандарти. Това решаващо за страната ни събитие се случи благодарение на усилията на много хора, но решаваща бе ролята на главния преговарящ - Меглена Кунева, а след това и министър по европейските въпроси на България.

Пътят на България към Европа е дълъг и все още не е свършил. 25 април 2005 бе само началото. Кунева продължи да играе основна роля в европейското развитие на България и като комисар по правата на потребителите. За гордост на цяла България 700 милиона европейци избраха първия български комисар за „Комисар на годината" и за „Европеец на годината" (2008 г.).

Как ще продължи България нататък зависи само от нас. Дали искаме да вървим към европейския модел на развитие - с интелигентност, професионализъм и добър тон в политическото общуване с акцент върху гражданското самосъзнание или искаме да тъпчем на едно място, угнетени от скандали, груба сила и профанизиране на политиката? Дали искаме нашият бъдещ президент да говори и да се разбира с европейските партньори без преводач или да се обясняваме с тях през десетопръстната система, зависи пак от нас. Дали искаме българският президент да вдъхва чувство на гордост и самочувствие у всеки българин, или да се срамуваме зависи от нас.

Ние, от МНДСВ искаме да ни управлява интелигентен, образован, успял, доказал се, уважаван, честен и добър човек. Да, на първо място мислещ човек, а не амбициран политик. Искаме човек, който се вълнува от проблемите на младите хора, на гражданите и търси най-добрите решения. Човек, който постига цели, а не прибързва с обещанията, човек с реална представа за ситуацията в страната, но и зареден с оптимизъм и ясна визия за бъдещето на България в първите редици на Европейския съюз", пише в решението. http://politics.actualno.com

 


Сходни връзки

Номинираха Меглена Кунева за президент | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Номинираха Меглена Кунева за президент
Автор: Anonymous да 2011-04-30 @ 02:05 EEST
To има ли въобще още НДСВ - партия , те за младежка организация говорят. Хората не искат и да чуват повече за царя и неговите подлоги от НДСВ , а ТАЗИ  комунистическа снаха е много нахална и става смешна в опитите си да се натрапва за кандидат президент.
Номинираха Меглена Кунева за президент
Автор: Anonymous да 2011-05-06 @ 09:49 EEST
И   аз  съм  на  същото  мнение!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди