изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:52 EEST
Скандален колаж изпрати германското списание ”Фокус” на съд в Атина    
По света В Атина започва съдебен процес срещу 13 германски журналисти от списание "Фокус" по обвинения в клеветничество и обида на националните символи на Гърция.


Делото е заради колаж, публикуван на корицата на германското списание през февруари миналата година, на който е изобразена гръцката богиня Венера Милоска, показваща среден пръст, под заглавие "Мошениците на европейското семейство", съобщава БТА, цитирана от actualno.com.

Искът срещу списанието е подаден в началото на април от шестима гръцки граждани. Те заявяват в жалбата си, че се чувстват обидени от колажа. Изображението е илюстрация към статия за финансовата криза в Гърция и проблемите, които тя предизвика в целия Европейски съюз.

Очаква се на процеса да се явят около двеста адвокати и представители на писателски съюзи, за да заявят, че са обидени от публикацията на германското списание, представящо гърците за "мошеници", "данъчни измамници", "алчни", "неграмотни" и "живеещи на заеми".

Сред обвиняемите от списание "Фокус" е и Хелмут Маркворт, основател и главен редактор на списанието в момента на публикацията. Той заяви, че ще се яви пред съда в Атина и че максималното наказание, което го заплашва, е две години. "Съвестта ми е чиста. Просто изпълнявах журналистическия си дълг", заяви Маркворт пред "Шпигел", цитиран от в. "Дневник".

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Скандален колаж изпрати германското списание ”Фокус” на съд в Атина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди