изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:24 EEST
2 МАЙ - КРАЕН СРОК ЗА ДЕКЛАРАЦИИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА    
ИкономикаОт НАП напомнят, че наближава крайният срок за декларирането на доходите на физическите лица, който тази година е до 2 май. До тази дата годишна декларация подава всеки, който е получил през 2010 г. доходи по извънтрудови правоотношения.

Работилите по граждански договор през изминалата година също подават годишна декларация, независимо от размера на получените хонорари или възнаграждения. До 2 май годишна данъчна декларация подават и лицата, които през м.г. са упражнявали дейност, облагана с патентен данък, земеделските производители, а така също и тези, които са получили доходи от доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина. Всеки, който към 31 декември 2010 г. е имал повече от един работодател, при който е работил по трудов договор, е задължен да подаде декларация за облагане на доходите до 2 май 2011 г., са и последните промени в Закона за данък върху доходите на физическите лица, които са в сила от началото на 2010 г. Задължени да подават декларация за доходите са и тези, които през годината са имали един работодател, но през годината са напуснали или са били освободени от работа и към 31.12.2010 г. нямат работодател, който да определи годишния данък за доходите от трудови правоотношения. След промените в закона от задължението да подават декларации за облагане на доходите от предходната година са освободени само тези, които към 31.12.2010 г. имат само един работодател, който е определил и внесъл пълния размер на годишния данък до 31.01.2011 г.
От приходната агенция припомнят, че освен в подразделенията на агенцията, декларации могат да се подават по интернет или в пощата. Гишетата в офиса на приходната агенция работят без прекъсване на обяд. Повече информация за декларирането и плащането на данъци може да се намери на сайта на НАП www.nap.bg. Консултации може да се правят и на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700, а работното време на консултантите до 2 май е удължено и е от 8.00 до 18.30 ч. в делничните дни.
 


Сходни връзки

2 МАЙ - КРАЕН СРОК ЗА ДЕКЛАРАЦИИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди