изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:24 EEST
ШОУТО СЕСИЯ: ДОБРИЧ ОТНОВО ИМА СИНЯ ЗОНА    
Новини

Повторно се въвежда синя зона в Добрич, след като вчера Общинският съвет прие нова Наредба за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на общината. Предишната наредба бе отменена от Административния съд, след внесена жалба, а след това решението бе потвърдено и от Върховния административен съд, което реално спря Синята зона в областния град. Новата наредба предвижда въвеждане на Синя зона с 400 паркоместа.



В зоните за платено паркиране таксата ще е един лев за час, режимът ще е валиден в часовете от 8 до 18.00 часа. 200 от местата са за синя зона, 80 от паркоместата ще бъдат за служебен абонамент, 120 са за живеещите в съответния район.

Разчетите на общината са приходите от такси и картите за служебен абонамент да са 478 080 лева. Предвижда се събраните приходи да се използват за  ремонт на тротоари, изграждане на надземни паркинги, обновяване на пътната маркировка.

Приета бе промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията, която предвижда освобождаване от заплащане на Такса битови отпадъци на всички концесионери, ползващи обекти от АЕМО „Стария Добрич”, освен регистрираните по закона за ДДС, еднократно за 2011 г. Такова решение беше прието и на предишната сесия, но бе върнато от областния управител, тъй като не бе предварително обсъдено.

Местният парламент реши концесионер на Гостилницата в АЕМО “Стария Добрич” да бъде единственият участник в проведената процедура Валентин Нейчев Василев. Предложението му предвижда размерът на вложените в обекта инвестиционни средства 150 000 лева без ДДС за първата година от сключване на договора и 30 000 лева без ДДС през десетата година от сключване на договора за предоставяне на концесия. Размерът на вложените за реконструкция средства - общо 180 000 лева без ДДС за целия период на концесия. Размерът на годишното концесионно плащане – 13 000 лева без ДДС, а разкритите работни места трябва да са 6. Валентин Нейчев Василев бе определен и за концесионер на Хана в АЕМО „Старият Добрич” при следните условия: Размер на вложените в обекта инвестиционни средства 90 000 лева без ДДС за първата година от сключване на договора и 30 000 лева без ДДС през десетата година от сключване на договора за предоставяне на концесия. Размерът на вложените за реконструкция средства - общо 120 000 лева без ДДС за целия период на концесия; размер на годишното концесионно плащане – 20 000 лева без ДДС; брой на разкритите работни места – 7 бр.

ОбС предостави безвъзмездно за управление на Районна здравноосигурителна каса град Добрич помещенията на I етаж в корпус П2 с обща площ 175 кв.м за срок до 5 години.

Утвърден бе актуализираният статут на Национална литературна награда “Йордан Йовков”. Общинските съветници приеха доклади за осъществените читалищни дейности и за изразходваните от бюджета средства през 2010 г. на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870”, Народно читалище „Пробуда - 1939” – кв. „Рилци” и Читалище „Романо Дром - 2002”. Приета бе общинската стратегия за развитие на социалните услуги. С получени целеви средства от Министерство на финансите за покриване на разлики в стойността на  жилищата, дадени в обезщетение на собствениците  на отчуждени недвижими имоти в блок „Добрич”  в размер на 421 452 лева, бе актуализирана Програмата за капиталови разходи за ремонт на улици в Добрич.

Съветниците бяха запознати с финансовите резултати на общинските дружества и тези с общинско участие. Те определиха и таван на цените на таксиметровите услуги. Те са 1 лев и 20 ст. дневна тарифа за километър и нощна – с 10 стотинки по-скъпа. НДТ

 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ: ДОБРИЧ ОТНОВО ИМА СИНЯ ЗОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди