изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:54 EET
Алексей Петров: Борисов да каже откъде има пари    
Политика

Алексей Петров призова премиера Бойко Борисов да отговори с какви средства е закупил къщата си в Банкя, както и да отчете източниците си на средства през 90-те години и когато беше главен секретар на МВР. Петров заяви това по повод публикация във в. "Монитор", в която се съобщава, че НАП му е наложила ревизионен акт за 1,9 млн. лева. Сумата била за данъци, които той дължи на хазната и лихви за това, че не са били изплатени, съобщили пред изданието източници от приходната агенция. Проверявани са всички договори за консултантски услуги, които Петров е подписвал.



Бившият съветник в ДАНС, който даде пресконференция в качеството си на  изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива (ССИ),
заяви, че публикацията е по поръчка на министър-председателя в "неговите държавно-финансирани частни медии", предаде БГНЕС.

Петров смята, че Борисов е решил да го рекетира чрез институциите. 90-95% от доходите ми обаче са от световноизвестни фирми, с които съм работил, увери обвиненият за  лидер на "Октопода".
"Трябва да подчертая непременно, че това, което се случва с мен не е най-страшното. По-страшното е, че този рекет се упражнява над българските граждани", каза още той, напомняйки за проверките на НАП с хеликоптерите.
"Но хеликоптерът по никакъв начин не премина над Банкя", добави Петров.

Председателят на ССИ Теодор Дечев пък съобщи още, че ССИ ще съди издателите на "Монитор" - "Нова Българска медийна група" – собственост на Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски, който е депутат от ДПС.
Искът в съда ще бъде за 2.8 млн.лв.

"В момента Бойко Борисов се вълнува от едно единствено нещо - предстоящите президентски избори", заяви още Алeксей Петров.
"Това е въпрос на неговото оцеляване. Тази целенасочена работа на премиера към предстоящите избори, може да го доведе до рекорд в историята за най-скъпо проведен вот. Целта е да се съберат възможо най-много пари, дори и от контрабанда. Всяка лентичка в "джобчето" му е съответен интерес", коментира Петров, цитиран от Livenews.

По думите му инвестиции ще има, когато инвеститорите преодолеят усещането, че могат да успеят, само ако са фаворити на Борисов.
"Ако някой има илюзията, че скоро ще бъдем предпочитана дестинация за чуждестранните инвеститори, трябва да се освободи от нея. Намерения за интерес на чуждестранни инвеститори може да има, когато господин премиерът поправи сбърканото си говорене", каза още бившият съветник в ДАНС, цитиран от КРОСС.
Според него разбирането на правителството за фискална стабилност е неадекватно и тази политика ще ликвидира българската икономика.

В действие съм, с тези думи Алексей Петров потвърди намеренията си да се разправи чрез съда с вътрешния министър Цветан Цветанов.
Преди време той заяви, че подал жалба в съда в Страсбург срещу Цветанов, Борисов и прокурорът по делото "Октопод" Светозар Костов.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Алексей Петров: Борисов да каже откъде има пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди