изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:37 EEST
МЛАДЕЖКА АГОРА „В ТЪРСЕНЕ НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО”    
Новини2011 е обявена за Европейската година на доброволчеството и в тази връзка Информационен център Европа Директно Добрич и фондация “Ръка за помощ” проведоха традиционен форум  “Младежка Агора” на тема “В търсене на ДОБРОволчеството”.

Форумът се състоя на 21 април от 13:00 ч. в залата на Парк хотел „Изида”.
Форумът в Европейската година на доброволчеството  имаше за цел да отдаде заслужено внимание и признание на тези, които помагат на нуждаещите се.
Участници в събитието бяха три доброволчески организации в Добрич: фондация “Ръка за помощ”, БМЧК и “Общински клуб К7 към СНЦ «Здравна грижа за всеки», които формираха  отбор от 5 ученика - доброволци . Сред присъстващите 80 участника на форума имаше представители на други доброволчески организации и ученици от училищата в града.
Форумът се състоя от три части. В първата част доброволческите организации представиха опита, постиженията и проектите, реализирани до момента.
Фондация „Ръка за помощ“ е неправителствена организация, регистрирана в Добрич през 2005. 
„Общински клуб К 7”  - на 1 декември 2010 чества една година от създаването си.  Българският младежки Червен кръст (БМЧК) е доброволна младежка организация, която е неразделна част от Българския Червен кръст и принадлежи към Международното младежко червенокръстко движение.
Втората част на Агората беше същинския дебат по теми като „Какво е доброволчеството? Факти от България и Европа”, “Каква е мисията на доброволеца?” и “Как да популяризираме доброволчеството и да привлечем съмишленици?”.
Младите доброволци вдъхновиха присъстващите с исторически факти, примери и предимствата на доброволчеството. В заключителната част доброволците от всеки отбор представиха проектна идея за реализиране на конкретни дейности в годината на доброволчеството. Те се аргументираха за важността от реализирането на проекта, избора и начините за реализация на дейностите. Проектните предложения ще получат възможност за финансиране, увериха от Европа Директно Добрич.
 


Сходни връзки

МЛАДЕЖКА АГОРА „В ТЪРСЕНЕ НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди