изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:35 EEST
Борисов: По-добре се живее с мониторинг, отколкото в комунизъм    
Политика Добре се живее в България. Имаме един от най-ниските дългове и един от най-ниския дефицит в ЕС и сме много по-напред от вас. Това каза премиерът Бойко Борисов на съвместна пресконференция с хърватския премиер Ядранка Косор, предаде  „Фокус”. Убеден съм, че до една-две години мониторингът на ЕК за България ще отпадне, защото ще изпълним критериите, които трябваше да бъдат изпълнени преди присъединяването на България към ЕС, отговори Борисов на въпрос на местен  журналист дали Хърватия е заплашена от мониторинг от страна на ЕК и как се живее в такава държава.


Мониторингът от ЕС е единственият шанс за промяна на съдебната система в България. В България съдебната система е независима и е конструирана изцяло от предишното правителство, добави той, цитиран от "Фокус".

„До 90-та година имахме режим и цялата съдебна система беше подвластна на този режим. Бяхме не само 45 години назад, но и встрани от останалите европейски държави”, каза Борисов.
Моето мнение е, че Хърватия няма нужда от мониторинг, и ако в Брюксел се интересуват от нашето мнение, ще го заявим. Но за България мониторингът е единственият шанс за реформа в съдебната система, категоричен е Борисов.
Много по-добре се живее в държава с мониторинг, отколкото в комунистическа държава, заяви той.

Премиерът изрази очакването си един ден Европа да има един прокурор, единна съдебна система, единна полиция и "тогава ще има най-добрата борба с корупцията". Той подчерта, че това е бавна процедура, която преминава през такива предложения, като това на Франция и Италия за промяна на правилата за Шенгенското пространство.

Възможностите за директна авиолиния Загреб – София са били обсъдени на срещата на Борисов с Косор.
Водим голяма бизнес делегация, тук е и министърът на икономиката, енергетиката и туризма, каза той. В следващите месеци и след присъединяването на Хърватия към Европейския съюз с отпадането на редица данъци и такси бизнесът между двете държави ще стане много по-лесен, смята министър-председателят.

Той покани хърватските строителни компании да участват в търговете за строеж на магистрали в България.
Има добри възможности хърватски фирми да се включат в изграждането на инфраструктурни обекти в България, коментира Ядранка Косор.

На срещата е обсъдена възможността България да изнася ток за Хърватия.
Освен това български строителни фирми може да изграждат хотели по хърватското крайбрежие.

 


Сходни връзки

Борисов: По-добре се живее с мониторинг, отколкото в комунизъм | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов: По-добре се живее с мониторинг, отколкото в комунизъм
Автор: Anonymous да 2011-04-27 @ 19:21 EEST
Б.Б.  ти явно живееш в някакво друго измяевнив живеели сме по добре,алоо пожарникарче айде фащай пътя и изчезвай! Добре че мандата ти не е 8 години ,че какро си подкарал ще ни свършиш!
Борисов: По-добре се живее с мониторинг, отколкото в комунизъм
Автор: Anonymous да 2011-04-27 @ 19:23 EEST
Тоз все магистрали са му в главата да може да си ходи бързо до слънчев бряг да почива!!!
Борисов: По-добре се живее с мониторинг, отколкото в комунизъм
Автор: Anonymous да 2011-04-27 @ 20:26 EEST
ДА БЕ ДА , АЗ ОБИЧАМ БЪЪЪЛГАРИЯ !!!!!!!
Борисов: По-добре се живее с мониторинг, отколкото в комунизъм
Автор: Anonymous да 2011-04-28 @ 06:51 EEST
Намерило се кой да говори за комунизъм. Бившия член на БКП и бодигард на Т. Живков. .  Б.Борисов досега в живота си винаги е угодничал на някой ,това му е харесвало ,защото се е издигал по държавните служби. Първо на комунистите , а после и на царя. И изведнъж  и той от падар и той стана цар.  И се се самозабрави. И както се казва : Храни куче да те лай..

Борисов: По-добре се живее с мониторинг, отколкото в комунизъм
Автор: Anonymous да 2011-04-28 @ 08:10 EEST
Този Малоумник Боко докога ще се изказва неподготвен , той ходил ли е до хърватска да види какво става там и ка живеят хората а тука направо сме на умиране от простотиите му , последната вчера със замразяването на възнагражденията .Изрод пълен , няма капчица социален елемент а отделно от това като падне от власт ще излязат много далавери , то още на изборите през есента ще излязат ама ней се .В Добрич хората му и те като него пълни олигофрени и дедесари временно покрити - Бъдете готови гербери идва видов ден .

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди