изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:44 EEST
Светослав Малинов срещу Румен Христов на вътрешни избори?    
Политика С отворени вътрешни избори ще бъдат излъчени кандидатите на Синята коалиция за президент и кмет на София, стана ясно след работна среща на ръководствата на СДС и ДСБ, които не се разбраха за общи претенденти за двата поста. Вчера, след таен вътрешен вот, СДС номинира за кандидат зам.-председателя на партията Румен Христов. Отпадналата от надпреварата Надежда Нейнски обаче заяви, че за първи път изборът му се прави без вътрешен дебат и това е "уговорен мач".

Костов увери, че желанието на сините е кандидатът да бъде одобрен възможно най-бързо.
"Няма да има апаратни игри, надяваме се да мотивираме избирателите сами да припознаят и профила на кандидата, и субектите, които ще ги представляват", той, цитиран от БТА.

Лидерът на ДСБ не пожела да коментира номинацията на Румен Христов.
"Най-важното е, че твърдо сме решили да запазим Синята коалиция, защото виждаме в нея перспективата", каза той и добави, че се обсъжда и обща кандидатура за кмет на София.
Костов не опроверга информациите, че е възможно десният политолог Светослав Малинов да е претендентът на партията.
„На мен това ми харесва", лаконичен беше Костов, който уточни, че в партията все още текат процедури за номинации.

На въпрос дали той самият би участвал в президентската надпревара, Иван Костов отговори, че никога сам не се кандидатира, но запази мълчание как би постъпил, ако бъде номиниран от партията. "Нямам его, което да е по-голямо от мен самия", категоричен бе бившият премиер.

Лидерът на СДС Мартин Димитров коментира, че е важно да има конкуренция в рамките на Синята коалиция.
"Когото и да бяхме излъчили, ДСБ нямаше да ни подкрепят, защото те имат своите номинации, подчерта той и добави, че вариантът на ДСБ е едната партия да подкрепи кандидата за президент на другата и съответно другата да върне жеста и да застане зад номинацията на партньора си за кмет на София", коментира той.

Целта максимум на СДС за президентските избори е десният кандидат да отиде на балотаж, заяви още Димитров. Той уточни, че целта минимум е кандидатът на десния съюз да постигне резултати, по-добри от тези на предишния вот, когато се яви Неделчо Беронов.

Димитров изрази съжаление за критиките, отправени от Надежда Нейнски, и попита защо не е реагирала така, когато беше избрана за водач на листата на Синята коалиция на евроизборите.
"Съжалявам, че тя реагира по този начин", коментира Димитров и припомни, че лично той е застанал зад нея, когато са редени листите. 
Синият лидер отново защити Румен Христов, като заяви, че е най-подходящата фигура за тази битка.

Дали Светослав Малинов или Румен Христов ще е официалният кандидат за президент на Синята коалиция ще се реши на предварителни избори, каза по-късно по БНР Петър Москов, общински съветник от ДСБ.
На 15 май ДСБ ще има вътрешни избори, за да реши, кой ще е кандидат-кметът за София на партията. Той ще се яви на предварителни избори с избрания кандидат от СДС. Така ще се достигне до общ кандидат.

Утре преговорите между СДС и ДСБ продължават.

 


Сходни връзки

Светослав Малинов срещу Румен Христов на вътрешни избори? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди