изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:57 EEST
Българите в украйна организират флашмоб "Българско знаме"    
Новини С организиране на флашмоб "Българско знаме" българите в Украйна ще отбележат 135-та годишнина от Априлското въстание. Точно в 15:30 ч. (Киевско време) на един от одеските площади "Куликово поле" над 300 българи ще образуват българско знаме. По сигнал те ще вдигнат ръцете си, като всеки от участниците ще държи в ръцете си парче от бяла, червена или зелена тъкан. След това те ще променят разположението си, като "живото" българско знаме ще се развее. На финала всички участници ще се хванат на хоро,  олицетворявайки девиза «Съединението прави силата».

 

Организаторите на това мероприятие са Всеукраинската обществена организация "Конгрес на българите в Украйна" и Българският младежки клуб "Актив".

Петър Дудуш, координатор на флашмоба, член на БМК "Актив":

"В тези дни навършват 135 години от Априлското въстание - връхна точка в българското националноосвободително движение през епохата на Възраждането. Негова главна задача е извоюването на национална и политическа независимост на българския народ от петвековния османски поробител. Нашата задача днес е да помним за подвизите на нашите предци като пазим и популизираме българското сред младите хора. Ние решихме да направим експеримент, като привличаме младите българи чрез модерни видове общественни мероприятия. Флашмобът предвижда "възникване на организирана тълпа" в определено място. В многонационалната Одеса българите са десетки хиляди, те активно участват в най-различните сфери от живота: има ученици, студенти, работници, бизнесмени, видни политически и общественни дейци. Затова ще се съберем на един от най-оживените площади, за да кажем -  българското продължава да ни крепи и ние с гордост се наричаме българи. "

 Информационна подкрепа: www.bg-ua.org Информационен портал «Българите в Украйна». 

Тук може да видите как ще стане флашмоба:

http://www.youtube.com/watch?v=bLAmMT0lELE

Максим Димитров

 


Сходни връзки

Българите в украйна организират флашмоб "Българско знаме" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди