изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:52 EEST
Приключиха строителните дейности по Главен колектор VІ и прилежащата канализационна мрежа в Каварна    
Европейски съюзПриключиха строителните дейности по Проект 58111-37-228 „Развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в Каварна - Изграждане на Главен колектор VІ и прилежащата канализационна мрежа”. На 12-ти април бе подписан Акт 15, с който се констатира, че обектът е напълно завършен.

След завършване на строежа Община Каварна, проектантът, строителят и фирмата, упражняваща строителен надзор, съставиха констативен акт, с който удостоверяват, че строежът е изпълнен съобразно одобрените инвестиционни проекти, заверената екзекутивна документация, изискванията към строежите и условията на сключения договор. Към този акт се прилагат и протоколите за успешно проведени единични изпитвания на машините и съоръженията. С този акт се извършва и предаването на строежа от строителя на възложителя - Акт образец 15 е основание за съставяне на протокол образец 16 за установяване годността за ползване на строежа.

На 29-ти април обектът и документацията ще бъдат инспектирани от Държавна приемателна комисия. Протоколът за установяване годността за ползване на строежа, известен още като образец 16, се съставя от лица, определени от началника на ДНСК със заповедта за назначаване на Държавна приемателна комисия (ДПК) по нормативно регламентирания ред. ДПК има председател, зам.-председател и членове, като в нейната работа участват възложителят на строежа, представители на специализираните контролни органи, лицето, упражняващо строителен надзор, допълнително привлечени специалисти с писмена заповед на началника на ДНСК или председателя на ДПК.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, Приоритетна ос 1, Процедура № BG161PO005/08/1.10/01/02 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води”, съфинансирана от Европейския фонд за развитие и Кохезионния фонд на Европейската общност. Той има за цел подобряване на качеството на живот на населението в гр. Каварна чрез повишаване на дела от населението, включено в канализационната система и осигуряване на екологосъобразно заустване на битовите отпадъчни води. Посредством развитие на екологичната инфраструктурата за отпадъчни води се цели опазване и подобряване на екологичното състоянието на водите в община Каварна. Подобрената инфраструктура е предпоставка за повишаване привлекателността, възможностите за инвестиции в района и конкурентноспособността на местната икономика.

Основните резултати от реализирането на проекта са:

- Подобряване на битовите условия на населението и повишаване на жизнения стандарт;

- Икономическо и социално интегриране на население към развитите райони на ЕС;

- Подобряване на хигиенните и здравословните условия в участъка на интервенция;

- Стабилизиране на почвите и преодоляване на опасността от свлачищни процеси в съседния район;

- Предотвратяване на замърсяването на подпочвените води, които се използват за битово водоснабдяване;

- Подобряване на качеството на водите оттичащи се в черноморския басейн;

- Създаване на капацитет за работа по проекти и иницииране за участие в други подобни проекти.

 


Сходни връзки

Приключиха строителните дейности по Главен колектор VІ и прилежащата канализационна мрежа в Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди