изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:26 EEST
ГЛОБА ОТ 5 ДО 10 ХИЛ. ЛВ., АКО ЦИГАРАТА НЕ ГАСНЕ САМА    
ИкономикаКакто вече бе съобщено, от 17 ноември т.г. във всички страни - членки на ЕС, ще се предлагат само „цигари с намалена способност за горене”, или така наречените „RIP цигари”(Reduced Ignition Propensity), съобщават от Комисията за защита на потребителите /КЗП/.

Новият стандарт е задължителен, както за производители така и за търговци на тютюневи изделия, в това число и ръчно свитите, поясняват още от Комисията. Оттам поясняват, че новите папироси на външен вид по нищо няма да се различават от предлаганите до сега на пазара. Промяна няма да има и във вкуса им. Разликата ще е само в хартията. По дължината на хартията ще имат обработени зони, които ще се активират само при всмукване. Ако цигарата се остави сама да гори, стигайки до такава зона, достъпът на кислород се намалява и тя се самозагася преди да е изгоряла докрай. Целта е да се намалят пожарите, предизвикани от забравени димящи цигари. Контрола по спазването на стандарта е възложен на КЗП, които ще проследяват цялата верига от производител до търговец. При нарушения може да се стигне до изземване на стоката и до нейното унищожаване, а на виновните лица КЗП ще налага глоба или санкция в размер от 5 000 до 10 000 лв.
 


Сходни връзки

ГЛОБА ОТ 5 ДО 10 ХИЛ. ЛВ., АКО ЦИГАРАТА НЕ ГАСНЕ САМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди