изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:30 EET
ЛАЙЪНС КЛУБ - ДОБРИЧ, ДАРИ 2 600 ЛВ. ЗА КУЛТУРА    
Общество За 12-те години добричкият клуб е подпомогнал с над 11 хил. лв. културата на града. На нарочна пресконференция, провела се вчера президентът на Лайънс клуб - Добрич, Ванко Иванов и майсторът на церемониите Веселин Василев официално обявиха резултатите от проведения пролетен бал на клуба. Пред присъстващите Иванов заяви, че решението на клуба е освен да се заделят средства за основните два проекта - за превенция на детското зрение и "Майките на Лайънс", да се дарят парични помощи на частни културни формации.

 "Според събраните средства решихме да подпомогнем с по 500 лв. хор "Добрич", арт център "Палитра", както и възпитаникът на СОУ "Св. Кл. Охридски" - цигуларят Лютфи Исмаил. По 300 лв. парична премия дарение получиха пианистът Светослав Тодоров и клуб "Фантастико". По традиция "Лайънс клуб" предоставя и 500 лв. за награда за авторска песен на традиционния международен конкурс за поп и рок "Сарандев". Представителите на формациите в областта на изкуството благодариха за жеста, като Димитър Вангелов - ръководител на хор "Добрич" заяви: "Дарителството е висша степен на човешка добродетел".
Равносметката на "лъвовете" от Добрич показва, че за 12-те години на съществуването си, клубът е организирал 24 бала, които са били посетени от над 4 500 приятели. Събраните средства пък през всичките тези години и дарени за културата на града са над 11 хил. лв., отчете Иванов. Отсега приятелите от Лайънс клуб - Добрич, обмислят следващите си проекти, като споделиха, че подготвят и изненада за всички жители на града - със свои средства ще подпомогнат част от ремонта в центъра, сподели Иванов, като не пожела да разкрие повече подробности.
 


Сходни връзки

ЛАЙЪНС КЛУБ - ДОБРИЧ, ДАРИ 2 600 ЛВ. ЗА КУЛТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди