изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:48 EEST
Недоволни от цените шофьори блокираха пътища    
Общество Пореден национален протест срещу високите цени на горивата се проведе в някои градове на страната. Най-много недоволни – над 300, се събраха в столицата. Организаторите заявиха готовност отново да се съберат на протест, съобщи "Фокус". За няколко часа центърът на София беше блокиран от протестиращите, които тръгнаха от четири различни точки на града. Колона от автомобили почти спря движението по бул. „Цариградско шосе”.

Друга протестна колона тръгна от кв. „Бояна”. Участниците се движеха изключително бавно и умишлено затрудняваха трафика. Недоволните се събраха на площада пред храм-паметник „Св. Александър Невски”. По маршрута на протестното шествие се пропускаха само колите на градския транспорт и маршрутните таксита.

Парализиран беше трафикът на Орлов мост и кръстовището при Ректората. Светофарите не работеха. Движението се регулираше от служители на реда. Засилено беше полицейското присъствие в София заради протеста. Най-много полицаи имаше при Орлов мост и пред храм-паметник „Св. Александър Невски”.

Организаторите се оплакаха, че униформени са проверявали и записвали номерата на коли, на шофьорски книжки и на лични карти на някои участници в протеста.

Недоволните се заканиха с нови протести. С едноминутно мълчание протестиращите срещу високите цени на горивата в столицата почетоха паметта на шестимата младежи, загинали при тежката катастрофа в Симеоновград.

Протестиращите направиха пеша един кръг от площада пред храм-паметника „Свети Александър Невски”, през „Оборище”, покрай Народната библиотека, пешеходната пътека пред Ректората на Софийския университет, пред Народното събрание, където скандираха „боклуци” пред празната сграда, и се завърнаха обратно пред храма. Протестът приключи в 18.00 часа, когато изтече и разрешението за него.

Само около 50 души от Пазарджик се присъединиха към протестиращите срещу високите цени на горивата в Пловдив. Според предварителните очаквания в протеста трябваше да се включат около 200 души, които бяха заявили, че ще го подкрепят. 
 От Габрово се включиха 10-ина коли. Организаторите от Габрово заявиха, че съвместно с протестиращи от Велико Търново утре вечер ще блокират напълно движението на прохода Шипка.

  Десетки граждани се включиха в пешеходния протеста, който затрудни движението по няколко централни улици в Бургас. Шествието затрудни движението на автомобилите и градския транспорт.

 Около 20 автомобила се събраха на протеста в Добрич. Първоначално протестиращите избраха да блокират движението на автомобили по бул. “3 март” в посока изхода на Варна, но впоследствие се отказаха от действията си. Пътната отсечка е изключително натоварена и е основният маршрут за Варна.

В деня за нови протести най-голямата рафинерия в България - "Лукойл Нефтохим", увеличи тази сутрин цените на едро на бензините и пропан-бутана.

http://dnes.dir.bg/

НА ПРОТЕСТА СРЕЩУ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА: КЪДЕ СА БЪЛГАРИТЕ? ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА!

 


Сходни връзки

Недоволни от цените шофьори блокираха пътища | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди