изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:03 EEST
Кметът на Пловдив: С ”Дръзки” обявихме война на Либия    
НовиниНавлизането на фрегатата „Дръзки“ в териториалните води на Либия ще означава война с тази държава по всички международни правила.
Това заяви днес кметът на Пловдив Славчо Атанасов, след като вчера министърът на отбраната Аню Ангелов изпрати с военни почести екипажа на кораба за участие в операцията на НАТО "Обединен защитник".


Според градоначалника, като втори по големина град в страната, Пловдив става потенциална мишена за атаки, предаде Дарик радио. Утре Атанасов свиква шефовете на ДАНС, НСБОП, полиция, пожарна и Гражданска защита в града и ще им предложи да се създаде кризисен щаб за изработване на стратегия за опазването на града.

"Много малко внимание се обръща на това събитие, което стана вчера. Изумен съм, как сериозни колеги кметове не реагират по този въпрос. Аз категорично обаче ще направя това. Искам да изслушам шефовете на службите за сигурност в града, за да разбера какво ще предприемат те за подсилване мерките за сигурност на града ни“, каза още кметът, цитиран от от Plovdiv24.bg.

На въпрос дали по този начин не се привлича вниманието на терористите към Пловдив, той отговори, че те не са глупави и който си мисли, че не знаят как да реагират, много ги подценява. 

"По всички международни правила, боен кораб влезе ли в териториални води на друга държава, това означава война. Смятам, че ако стане това, потенциалните мишени в България ще са големите градове", заяви още Атанасов.

От министерството на отбраната обаче вече официално заявиха, че "Дръзки" няма да влиза в териториалните води на Либия и ще има само мироопазваща мисия. Основната задача на екипажа ще бъде да прави проверки за трафик на оръжие и муниции в Средиземно море.
"Ако някой кораб откаже да се подчини на заповедите и да спре, българският екипаж ще търси съдействие от съюзническите части и няма да влиза в бойни действия", заяви Аню Ангелов.

"Не съм получил указания от министър-председателя и информация, че сме във война с Либия", коментира областният управител Иван Тотев, съобщи БНР.
"Ако община Пловдив е обявила война на Триполи, това е на друго ниво", заяви той и определи като "несериозни и много странни" твърденията на Славчо Атанасов.

Той стана кмет през 2007 г. с номиниция на ВМРО, но с решаващата подкрепа на ГЕРБ. По-късно обаче съюзът между управляващата партия и войводите в общинския съвет се разпадна и сега Атанасов управлява с подкрепата на БСП.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Кметът на Пловдив: С ”Дръзки” обявихме война на Либия | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Кметът на Пловдив: С ”Дръзки” обявихме война на Либия
Автор: Anonymous да 2011-04-29 @ 09:54 EEST
Това е като онзи лаф на Големя генерален отпреди 1989 година: "Аз бях нелегален - криех се, па они не ме търсиха. "  :-)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди