изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:35 EEST
НАЦИОНАЛИТЕ НИ ПО СУМО СЕ СТЯГАТ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ВЪВ ВАРНА    
НовиниЦелта ми е отново да стана европейски шампион по сумо, заяви пред репортер на НДТ действащият световен и европейски първенец Стилиян Георгиев.

В момента добричлията и всички национали навлизат в последната фаза от подготовката си за предстоящия шампионат на Стария континент, който ще се проведе от 6 до 9 май във Варна.
Представителният ни тим тренира в залата на НСА в София, като до началото на състезанието Стилиян Георгиев има да свали 12 кг., за да влезе в коронната си категория до 85 кг. Тодор Джуров пък има да топи 21 кг., за да участва при 105-килограмовите.
"Европейското във Варна се очертава да бъде най-силното през тази година, тъй като на 90 процента е сигурно, че няма да има световен шампионат. Първоначално първенството на планетата трябваше да се проведе в Египет, но заради размириците бе преместено в Япония. Тежката ситуация в Страната на изгряващото слънце е причината то да не се проведе и там. В България ще пристигнат най-добрите сумисти от всички европейски държави. Страната ни ще бъде представена с пълен отбор - по двама състезатели във всяка категория. Ще бъдат излъчени шампионите при юношите до 18 и до 21 г., както и при мъжете и жените", каза Георгиев.
Националите ни по сумо тренират съвместно с холандците, а в петък към отбора ще се присъединят и състезателите на Египет.
Георгиев посочи, че той и неговите съотборници имат потенциал да се преборят за титлите и медалите в отделните категории, а сред целите им е и да вземат и първото място в отборното класиране. Миналата година нашите станаха трети.
По време на първенството във Варна ще има заседание на Европейската федерация по сумо. На него ще се избере нов президент, който да смени Петър Стоянов - Вожда.
 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛИТЕ НИ ПО СУМО СЕ СТЯГАТ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди