изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:29 EET
Русия спря износа на петролни продукти, Трайков поиска от Лукойл гаранции за българския пазар    
ИкономикаРусия спря износа си на петролни продукти. Във връзка с това министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е поискал от единствената рафинерия у нас - „Лукойл Нефтохим Бургас", да гарантира, че ще има горива за българския пазар при спрян износ от Русия.Заради безпрецедентната бензинова криза в Русия от днес износът на петролни продукти от страната практически е спрял. Руските средства за масова информация пишат, че данъкът при износ на петролни продукти от Русия се е повишил, считано от 1 май, с повече от 44% до 408 долара за тон. По този начин руското правителство се стреми да направи износа на петролни продукти по-малко рентабилен и така да преодолее кризата на вътрешния пазар.

Заради създалата се ситуация българският енергиен министър Трайчо Трайков изпрати писмо до рафинерията ни в Бургас с питане дали може да гарантира количествата и цените на доставки на петролни продукти за българския пазар.

От „Лукойл" не са дали официален отговор. Според източници на Дарик компанията внася единствено суров петрол, а не петролни продукти, което означава, че решението на руското правителство не трябва да има пряко отражение върху количествата в България.

Все още не е ясно как настоящата ситуация ще се отрази на цените на суровия петрол и съответно на горивата на българския пазар.

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Русия спря износа на петролни продукти, Трайков поиска от Лукойл гаранции за българския пазар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди