изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:36 EET
Убиха най-търсения човек на планетата - Осама бин Ладен    
По света

Терорист номер едно в света Осама бин Ладен е бил убит и тялото му е в ръцете на американските власти, предаде Си Ен Ен. Терорист номер едно е издирван вече 10 години. Американските специални сили са ръководили операцията по убийството на Бин Ладен, а пакистанските сили са били замесени пряко в операцията.



Бин Ладен е бил убит в Северозападен Пакистан, бастион на талибаните, ислямистите и терористите от Ал Кайда, допълва ИТАР-ТАСС, като се позовава на Ей Би Си.
Терорист номер едно е бил убит в имение край столицата на Пакистан Исламабад.
ДНК анализи са потвърдили, че убитият е именно лидерът на Ал Кайда.

При тази новина курсът на долара беляза повишение, отбелязва Франс прес.

Потвърждение
Представител на пакистанското разузнаване потвърди смъртта на Бин Ладен, съобщи Франс прес.
Президентът на САЩ Барак Обама също потвърди, че Осама бин Ладен е убит при операция на отряд на специалните части, подпомогнат от пакистанското разузнаване, съобщи Ройтерс.
Тялото на Бин Ладен вече се намира в американски затвор, предаде Ройтерс, като се позовава на запознат, неназован източник.

Спецоперацията
Петима души, сред които Осама бин Ладен, са били убити при американската специална операция за ликвидиране на терорист номер едно недалеч от пакистанската столица Исламабад вчера, предаде Франс прес, като се позова на представители на правителството на САЩ.
Загинали са още син на Бин Ладен, други двама мъже - вероятно куриери на лидера на Ал Кайда, и една жена, зад която се криел мъж. Две жени били ранени.
Задържани са две жени и четири деца на Бин Ладен. Арестувани са и няколко негови телохранители, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пакистанското разузнаване.

Операцията е била проведена от "малък екип" и е продължила 40 минути. Цитираните от АФП източници, пожелали да запазят анонимност, не уточниха дали става въпрос за агенти на ЦРУ или за войници от специалните части. Те определиха операцията като изключително опасна.
Един хеликоптер е бил загубен заради техническа повреда. Вследствие на това всички участници в тайната операция били прехвърлени на борда на друг вертолет.

 http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Убиха най-търсения човек на планетата - Осама бин Ладен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди